Bársony András „Tisza István és kora” országos történelmi vetélkedő döntőjében!

Felkészítő tanárával

Bársony András bejutott „Tisza István és kora” országos történelmi vetélkedő döntőjébe!

Patay Tibor, gróf Tisza István dédunokája és András

Az Oktatási Hivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2018 őszén országos versenyt hirdetett a Kárpát-medence minden 9-12. évfolyamos diákja számára.
A vetélkedő célja a kiírás szerint „Tisza Istvánnak Magyarország és Európa történelmében betöltött szerepével kapcsolatos ismeretek bővítése és elterjesztése, a tanulók önálló tanulási képességének fejlesztése.”
Összesen 626 tanuló ragadta meg a lehetőséget, és iskolánkból is több diák jelentkezett az első online fordulóra. Bársony András 12. A osztályos tanuló sikeresen vette az akadályokat és lehetőséget kapott, hogy a második forduló feladatát is megoldja.
Egy tanulmányt kellett írnia, és a következő témát választotta a megadottak közül: „Tisza István és az I. világháború (Miért ellenezte Tisza kezdetben a Szerbiának szóló hadüzenet elküldését, és miért adta mégis hozzájárulását?)”
András ezzel az írásával bejutott az országos döntőbe, ahol 14 középiskolás versengett egymással 2019. április 6-án Budapesten. 
A verseny előzetes (PPT, korabeli választási plakát készítése), illetve interaktív feladatokból állt: PPT bemutatás, vita, „Maradj talpon”, képfelismerés stb. 
A vetélkedő izgalmai mellett külön érdekesség volt, hogy Tisza István dédunokája is jelen volt a nemes versengésen.
András nagyon szépen helyt állt a főleg gimnazistákból verbuválódott versenyen.

Felkészítő tanárával

Felkészítő tanára: Feketéné Nagy Ibolya volt.