Beiskolázási tájékoztató, nyílt hét

Az oldalon található tartalmak:

Beiskolázási tájékoztató / november 5.

A hagyományos beiskolázási szülői értekezlet helyett interaktív bemutatkozásra, beiskolázási tájékoztatóra invitáltuk a környék nyolcadikos általános iskolásainak szüleit. A vendégek fogadására feldíszített tornatermünkben Sárosi Magdolna megbízott igazgató köszöntőjével és programismertetővel indult a rendezvény. Általános tájékoztatóval, az oktató-nevelő munkánkat bemutató workshoppal, a diákéletből vett fotósorozattal fogadtuk az érdeklődőket. Körbevezettük vendégeinket az iskolaépületben, megmutattuk szaktantermeinket, oktatástechnikai eszközeinket. A szakmai munkaközösségek vezetői tájékoztatást adtak az iskolánkban választható ágazatokról, tanáraink pedig válaszoltak a szülők és érdeklődő diákok kérdéseire. A programot a kérdőívünkre válaszoló diákok jutalomsorsolása zárta.

(Kérdőívünket 40 nyolcadikos és 8 érdeklődő szülő töltötte ki.
A beiskolázási tájékoztatót az 1-5-ös skálán a megkérdezettek 85%-a értékelte 5-ösre, a munkaközösségek ágazati bemutatóira 80%-ban kaptunk 5-ös minősítést.  A rendezvény sikerét jelzi, hogy közepesnél gyengébbre senki sem értékelte a tájékoztatókat.
Arra a kérdésre, hogy honnan szereztek tudomást a beiskolázási tájékoztatóról  90%-ban az általános iskolai osztályfőnököt jelölték meg a megkérdezettek, az összes többi fórumot /újság, honlap, barátok, stb/ a válaszadók csupán néhány százaléka jelölte.
Ezúton is köszönjük a környékbeli általános iskolák tanárainak ösztönző tájékoztatását!)

 

Az alábbi pdf formátumú dokumentumokkal segítünk a nyolcadikosoknak és szüleiknek az iskolánkkal kapcsolatos tájékozódásban:

  

  

A rendezvényről a Bajai TV híradójában megjelent riportot az alábbiakban tekintheti meg:

Nyílt hét / november 11-14.

Nyílt héten vártuk a nyolcadikosokat és szüleiket, hogy betekinthessenek az iskolában folyó oktató munkába, tanóráink hangulatába. A program sikerét jelzi, hogy 225 vendég diák (és néhány szülő) összesen 832 óránkat látogatta meg. Bemutató óráink kínálatában szerepeltek mind a közismereti, mind pedig a szakmai ágazatokhoz tartózó tanórák, gyakorlatok.

Iskolánk auláiban kifüggesztett órarendek, tájékoztató táblák és ügyintéző titkáraink segítették a látogatók eligazodását. Reggel 8 órától iskolán belüli idegenvezetéssel mutattuk be az épületet, tantermeink technikai felszereltségét, csoportszobáinkat, könyvtárunkat, iskolai múzeumunkat, diákklubunkat, illetve kiszolgáló helyiségeinket. A bemutató óráinkon, ahol a tanóra jellege és maga a tananyag megengedte, ott bevontuk a látogatókat is az órai munkába. Sok tanterembe további székeket kellett bevinnünk, hogy le tudjuk ültetni a nagy számú érdeklődőt.

Az alábbiakban megmutatjuk a látogatható óráink számának ágazatonkénti, illetve napok szerinti megoszlását. (A diagramok készítésekor a tényleges óralátogatások számát vettük alapul.) Bár a nyílt hetet csak négy napra hirdettük, de még pénteken is érkeztek Bátaszékről látogatók, akik az általuk kiválasztott /informatika és közgazdaságtan/ tanórákra ültek be.

    

Reméljük, látogatóink közül minél több diákot beiratkozott tanulóként köszönthetünk iskolánkban jövő szeptemberben!