Szalagavató

Hagyományaink szerint legkiválóbb tanulóinknak igazgatónőnk tűzte fel a szalagot.

  • 12. A: Lakatos Helga és Molnár Csilla.
  • 12. B: Demeter Mirjam, Kenyeres Erika és Hunyák Blanka.
  • 12. C: Tomik Nicolas és Hajnal Alex.
  • 13. D: Aladzsity Evelin és Aladzsity Marietta.
  • 13. D: Béleczki Adrienn és Horváth András.

A végzősök nevében Hunyák Blanka 12. B osztályos tanuló mondott beszédet:

 
Tisztelt Igazgatónő! Tisztelt tanáraink! Kedves szülők és diáktársaink!
Szalagot kaptunk. Egy szalagot, amelynek jelentése van. Azt jelenti, hogy nemsokára érettségizni fogunk és búcsút veszünk egymástól. Úgy hiszem, hogy mind szorongással gondolunk az elkövetkezendő pár hónapra, de a mai napon még nem aggódunk a jövőnkön. Inkább kiélvezzük ezt a pillanatot, hogy egy kicsit még szórakozhassunk.
 Ahhoz, hogy a mai napot megélhessük, sokak munkájára volt szükség. Először szeretnénk megköszönni tanárainknak, hogy segítségükkel eljutottunk idáig. A közös utunk elég rögös volt és előre elnézést kérünk, azokért a dolgokért, amik majd miattunk fájdítják fejüket.
Köszönjük a támogatást osztályfőnökeinkne, akik taláán a legtöbbet bajlódtak velünk. Most már csak arra kérjük őket, hogy az utolsó, legnagyobb feladatkor álljanak mellettünk és ígérjük, hogy az érettségi után majd csak 5 évente zaklatjuk Önöket.
Szeretnénk hálánkat kifejezni a szüleinknek, mert ők voltak azok, akik éjjel-nappal mellettünk álltak. A java még csak most jön, hiszen nagy fejtörést okozhat a továbbtanulás. Akiknek határozott az elképzelésük, ők szerencsések, akik pedig ugyanolyan kétségbeesettek, mint én, azok remélem, megtaláljál közösen a legjobb megoldást.
Az egész évfolyam nevében köszönöm a szervező osztályoknak és osztályfőnököknek, hogy hónapok óta fáradoznak a mai nap sikerességén. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy maradandó élményt szereznek nekünk, ezt a napot sohasem fogjuk elfelejteni.
Legvégül megköszönném diáktársaimnak, hogy felneveltük egymást, hogy barátságok és szerelmek köttettek. De utunk ezzel még nem ért véget. A szalag emlékeztet arra, hogy még vár ránk egy nagy feladat, amely után véget érnek középiskolás éveink. Reméljük, hogy az utolsó akadályt is sikerrel veszünk majd és igyekszünk a legjobb tudásunk szerint megfelelni az elvárásoknak.
Ehhez az utolsó megpróbáltatáshoz adjanak útmutatást Borisz Paszternak szavai:
“Önmagadtól ne tántorodj el semmiképp,
s nyomára jutsz egy nagy titoknak:
Ne több, csak ember, ennyi légy!”

Igazgatónőnk ünnepi beszédéből részletet, a műsor összeállítóinak és szereplőinek névsorát és a jelenet videóját az Iskolai események/Ünnepi műsorok oldalon tekintheti meg.

Az alábbiakban láthatja a szalagavatón a végzősökről készült videót.
Felvette Szőgyi László (Dusnok TV), vágta Szőgyi Endre 12.C.


[nggallery id=154]

[nggallery id=155]

[nggallery id=156]

[nggallery id=157]