Likvidity gazdasági társasjáték

A társasjátékot a pénzügyi kultúra fejlesztésére hozta létre a Szigetvári Takarékszövetkezet. A Likvidity játék alapvető pénzügyi- gazdasági fogalmakat tanít meg a résztvevőknek, játékos kereteken belül stratégiai és kooperatív csapatjátékkal fűszerezve.

A játékosok családokat és cégeket alakítva próbálnak boldogulni Likvidity városában. A cégek, ahogy a valóságban is, fejlesztenek és munkahelyeket teremtenek, a családok munkát keresnek, dolgoznak és vásárolnak. A játék során fedezniük kell kiadásaikat bevételeikből, ügyesen kell tehát bánniuk a Zsé-vel. Közös cél minél jobban élni az életünket, azaz minél több ÉletPont (ÉP) begyűjtése a játék végéig. A játék célja tehát nem a legtöbb pénz, hanem abból a lehető legtöbb ÉP összegyűjtése, a minél jobb életminőség elérése.

A játékra 2014. május 9-én került sor a 9. B osztályban, amelyhez a társasjátékot és a játékvezetőt (Révai Csaba fiókvezető helyettes) a Szigetvári Takarékszövetkezet, illetve Marksz Levente, a játékot kifejlesztő Bendegúz – Gyermekzug (www.gyermekzug.hu) társtulajdonosa biztosította.

A győztes csapat a családok közül a Ba Anna, Friedrich Barbara, Forgács Gábor alkotta trió lett. A legjobban gazdálkodó céget Báló Bernadett vezette, társai Garisa Szabina és Kocsis Éva voltak.

Javasoljuk más osztályoknak is a játék kipróbálását. A program bevezető szakaszában tart, a későbbiekben tervezik középiskolák közötti  Likvidity bajnokságok szervezését.

A programot Farkas Valéria szakmai igazgatóhelyettes szervezte, a lebonyolításban közreműködött Győri Judit szaktanár.
 

[nggallery id=195]