Tavaszi teljesítménytúra

A Türrös Diáksport Egyesület a Bajai Természetjárók Föld-napi rendezvényéhez kapcsolódóan hirdette meg 2016. április 23-ára a Tavaszi teljesítménytúrát. Diákjaink a IV. Károly rakparton található Vándorponttól indulva a 24 km-es gyalogtúrát vagy a 40 km-es kerékpár túrát választhatták a kínálatból.

A 30 gyalogosunkat a Gemenc déli erdőtömbjébe vezette a túra útvonala, majd az 55-ös úton átkelve Pörböly irányában haladva az Ökoturisztikai Központig mentek. Innen a Kék-túra útvonalán haladva jutottak el a Nyárilegelőig, majd a Cserta-híd felé tovább haladva és azon átkelve érkeztek vissza a Türr István-híd alá a Vándorpontig.

A  20 kerékpárosunk a Duna-töltésen haladva kerekezett el a szekszárdi Szent László-hídig, majd megfordulva ugyanazon az útvonalon érkeztek vissza a Türr István-híd alá a Vándorpontig. Tanáraink a kerékpáros útvonalat “megfejelték” egy extra távval, és a dunántúli oldalon a nyári gáton haladva, majd a gyalogosok útvonalához csatlakozva a Cserta-Dunán érkeztek vissza Bajára.

 

Kísérő Gugánné T. Ágnes, Dr.Hal Viktorné és Sári Éva tanárnők voltak.