SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 15.


FZ

    AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

    A Bajai SZC Türr István Technikum kapta az év legjobb szakképző iskolájának járó elismerést a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti Városházán tartott évzáró ünnepi ülésén december 14-én.

    AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

    Minden iskola céllal jön létre. 1920-as évek elején Baja és környéke gazdasági fejlődése felvetette annak igényét, hogy a gazdasági élet szervezésére képes szakembereket a városban képezzék. A Baross-Szövetség Bajai Fiókja kitartó munkájának köszönhetően 1923-ban létrejött az iskolánk. Az elmúlt száz év igazolta az alapítók hitét és felismerését: Baja és környéke nem létezhet a gazdasági élet számára szükséges ismeretekkel rendelkező szakemberek nélkül. A világ az elmúlt száz évben sokat változott. Az iskolánknak is jónéhány kihívással kellett megküzdenie az évek folyamán, a képzési kínálat is új szakmákkal bővült. De az alapvető célunk ma is ugyanaz: az általános műveltség mellett korszerű, piacképes szakképzettséget adni a tanulóinknak.

    Elmondhatjuk, hogy ezt a célt 2023-ban sikeresen teljesítettük. Számos országos versenyeredménnyel büszkélkedhetünk az idei évben. Az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén pedagógiából az országos 3. helyet, informatikából a 6. és 21. helyet, irodai ügyviteli ismeretekből a 9. helyet, közgazdasági ismeretekből egy hatalmas mezőnyben a 29. helyet hozták el diákjaink. A Skills Junior webfejlesztő versenyén 7., az informatikai rendszerüzemeltetők versenyén 2. és 15. helyet szereztek meg végzős tanulóink az országos döntőben. A Dr. Kalotay Kálmán szövegszerkesztő versenyen 3. helyet ért el tanulónk. Az Országos Pedagógiai csapatversenyben a 4. hely mellett a különdíjat is elhozták a türrösök, a Neumann János Egyetem programozóversenyének döntőjében iskolánk csapata az 5. helyet érte el.

    A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének (évismétlők aránya, érettségi és szakmai vizsga eredmények stb.), az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével az Innovációs és Képzéstámogató Központ technikumi TOP 100-as listáján intézményünk a 37. helyet érte el.

    Az eredményekhez kellett az oktatók elkötelezett, kitartó  munkája, a diákok tehetsége és szorgalma. De szükség volt a fenntartó, a Bajai Szakképzési Centrum és partnereink támogatására, a tanulást támogató családi háttér biztosítására is.

    Az elért eredmények és a 2023. Legjobb szakképző iskolája díj is a közös munka eredménye, amit minden érintettnek köszönünk!

    (Fotók:  a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról

    https://www.bkmkik.hu/hu/rendezvenyek2/kamarai-rendezvenyek/6602-kitunteto-dijak-ataadasa-az-unnepi-kuldottgyulesen)

     

     

     

     

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    ÁPRILIS 22-26. – FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    ÁPRILIS 22-26. – FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    Látogatás a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóhoz

    2024. ápr. 24.


    FZ

    ÁPRILIS 22-26. - FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    ÁPRILIS 22-26. - FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

    A Bajai Szennyvíztisztító Telepen jártunk

    2024. ápr. 23.


    FZ

    KIMAGASLÓ SIKER A LUCA PACIOLI ORSZÁGOS VERSENYEN!

    KIMAGASLÓ SIKER A LUCA PACIOLI ORSZÁGOS VERSENYEN!

    A Bajai SZC Türr István Technikum diákjai rendszeresen részt vesznek a Luca Pacioli Egyesület által több éve megrendezésre kerülő pénzügyi – számviteli – adózási versenyen.

    2024. ápr. 23.


    FZ


    Partnereink

    SZC logo

    Bajai Szakképzési Centrum


    Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

    6500 Baja, Bácska tér 1.

    Telefon: + 36 79 524 670

    E-mail: titkarsag@turr.hu

    OM azonosító: 203028/015


    2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum