Mind kategória bejegyzései

PénzÜgyes

3 fős 4-5. évfolyamos diákokból álló csapatok jelentkezését várjuk pénzügyi versenyünkre. Nevezési díj nincs. Jelentkezés az online feldatlap kitöltésével, amely kitölthető: 2018. február 20. és 24. között. A teszt elérhető ezen ezen a linken. A redmenta használatához itt található segítség. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

“Befektetések 2018″ kisfilm pályázat

Pályázat tartalma: Egy maximum 3 perc hosszúságú, legalább HD felbontású élő szereplős vagy animációs kisfilmet kell készíteni, annak szövegkönyvével együtt (a későbbi feliratozás lehetősége érdekében). A film valamely befektetési döntéséről kell, hogy szóljon (valamilyen módon kapcsolódjon az Iránytű a pénzügyekhez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

DSE téli (hótaposó?) túra

Gyors jelentkezést kér Tóthné Ádám Barbara tanárnő a szombati (február 3.) Mecsekbe szervezett túrára! Indulás reggel 8 órakor az iskola elől, érkezés ugyanide legkésőbb 6 órára, utazás külön buszokkal. Egy könnyű túrával felmegyünk a Zengőre, megnézzük a környék nevezetességeit, és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Beiskolázás

Információk a jelentkezési lap kitöltéséhez 8. osztályosok számára itt található.      

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Megyei 2. helyezés!

Az Implom József Helyesírási Verseny megyei fordulójában iskolánk tanulója, Tóth Dávid 12.B 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Grófné Sándorfi Anikó Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Keresztféléves képzéseink

Keresztfélévre meghirdetett képzésre jelentkezés személyesen az iskola titkárságán. Meghirdetett képzéseink itt érhetőek el.    

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Óév búcsúztató Türr-triatlon

Köszönjünk el együtt a 2017-es évtől december 28-án a DSE által szervezett programon! Találkozó délelőtt fél 9-kor a Tóth Kálmán téren, a Belvárosi templomnál.  Korcsolyázással vagy íjászattal kezdünk, majd bowlingozunk a Malom Centerben.  Egy nagy sétát követően koccintással köszönünk el a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Bács- Kiskun Megyei Matematikaverseny

A Bács- Kiskun Megyei Matematikaversenyen a Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziumának diákjai kiemelkedően szerepeltek.       12. évf.: 4. Csóka Dóra (Huzsvay Edit); 6. Topálszki Nikolett (Illés-Németh Lajosné)   11. évf.: 1. Bársony András (Járai József); 2. Waitz … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Türrös Adventi naptár

Informatika ágazaton tanuló végzős tanulóink tolmácsolásában nyújtjuk át osztályaink ünnepi jókívánságait, és egyben közös adventi készülődésre invitáljuk honlapunk látogatóit. Tovább az adventi naptárhoz ->>

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Munkatársat keresünk!

A Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma az államháztartási mérlegképes könyvelő felnőttokatatási csoporthoz, az államháztartási számvitel ismeretek oktatására, vizsgára való felkészítésére szakmai tanárt keres. Elvárt kompetenciák: MS Office ismeretek, felhasználói szintű internethasználat. Az elbírálásnál előnyt jelent az egyetemi végzettség és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Adventi készülődés – koszorú készítése

2017. november 28-án délután fél 3-ra várjuk az ügyes kezű, esetleg kevésbé ügyes, de lelkes diákjainkat, akik vállalkoznak arra, hogy elkészítsék osztálytermeink díszítésére az adventi koszorúkat. Hozzatok magatokkal zöldet, fenyő- vagy, tujaágat, metszőollót, a díszítéshez egyéb kiegészítőket! Szeretettel várnak a szervezők: Havasi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Adventi túra Budapesten

A Türrös DSE 2017. november 25-ére szervezi az idei adventi túrát. Budán és Pesten teszünk egy közel 15 km-es sétát, amely érinti a legfrekventáltabb turista látványosságokat. Délelőtt a Gellért hegyre, a Budai Várba és a Filozófusok Kertjébe megyünk, délben pihenőt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Nyílt nap a Türrben

Iskolánk 2017. november 11-én (szombaton) 8 órától nyílt napot tart, ahol szakmai és közismereti tanórák megtekintésére várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket. A nyílt nap órarendje itt tekinthető meg. Az előzetes igények felmérése érdekében kérjük, töltse ki rövid kérdőívünket. Regisztráció … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

STAT WARS IV. verseny országos II. helyezés

Az Oktatási Hivatal Tehetségkapu programjának keretében a Központi Statisztikai Hivatal által meghirdetett STAT WARS IV. elnevezésű verseny országos döntőjében  iskolánk 12. B osztályának 4 fős csapata Bak Ervin, Bukovácz Liliána, Eichorn Erik és Kürtös Bence II. helyezést ért el. Tovább a verseny fényképes … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

„Pénz körül forog a világ?” – pénzügyi vetélkedő

Pénzügyi – gazdasági vetélkedőnkre olyan 3 fős csapatok jelentkezését várjuk a 6-8. osztályos tanulók köréből, akik szívesen búvárkodnak, ismereteiket szeretnék kibővíteni, tudásukat próbára tenni és nem utolsó sorban szeretnének megismerkedni iskolánkkal is. A beküldendő írásbeli forduló legjobb eredményt elérő 8 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Az őszi szünet napjaira ajánljuk – Képregény pályázat

Kedves Türrös Diákok! Ha az őszi szünet napjaiban kedvet éreztek valami kreatív munkára, rendelkeztek némi kézügyességgel, akkor figyelmetekbe ajánljuk a “TITOK” címmel meghirdetett képregény pályázatot. Inspirációnak tekintsétek meg Csóka Dóra 12.A osztályos tanulónk elmúlt két évben I. díjat nyert alkotásait. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

VIII. Lázár Ervin Országos Anyanyelvi Verseny 1.forduló

A 12. évfolyam magyar nyelvet emelt szinten tanuló diákjai 3 fős csapatokban tették próbára magukat a kétfordulós verseny első, levelező fordulójában, melyben Arany János műveivel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. A versenyre regisztrált 42 csapat között a “Hűha” nevű csapatunk  a 15., … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Délvidéki vendégek a Türrben

A Rákóczi Szövetség támogatásának köszönhetően iskolánkba látogattak a délvidéki Bácskatopolyai Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjai és tanárai. A program szakmai részeként az Axiál Kft. telephelyét jártuk be, majd közösen helyeztünk el koszorút a Déry-kert 56-os emlékműjénél. A program városnézéssel zárult. Tovább a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Kódolás hete rendezvényei – CodeWeek

A kódolás bonyolult dolognak tűnik, de elsajátítani még annyira sem nehéz, mint megtanulni egy idegen nyelvet. Erről szóltak október 16-21. délutánjai a Türrben. A hét minden napjára valamilyen kódolással kapcsolatos programot szerveztünk, melyen ugyanúgy részt vehettek a mi tanulóink, mint a máshonnan … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Csillagnéző éjszakai túra – Illancs

2017. október 20. pénteken Illancs természetvédelmi területén, egy igazán különleges, futóhomokos, akácerdős, hullámzó tájegységen tett kirándulást 83 diákunk és 5 kísérő tanárunk. A 2×5 km gyalogtúrát még naplemente előtt íjászkodás, napnyugta után pedig az őszi csillagos égbolt távcsövekkel való megfigyelése színesítette. Tovább … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

I. Bajai CODE HUNT – Kódvadászat játék nemcsak Türrösöknek!

Nyilvános csapatjátékra invitálunk minden kedves érdeklődőt 9-től 99 éves korig 2017. október 21.-én szombaton. Iskolánk elől indulva Baja belvárosában kell megtalálni az általunk elhelyezett QR kódokat, majd a kód alatt rejtőző feladat helyes megoldása után kapott instrukciók szerint a következő … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

STAT WARS országos döntőben a Türr csapata!

Iskolánk 12. B osztályának 4 fős csapata döntőbe jutott a STAT WARS elnevezésű országos statisztikai versenyen. Az első fordulóban szereplő 154 csapat közül tízet hívtak be a november 8-án megrendezésre kerülő döntőbe, amelynek helyszíne a Központi Statisztikai Hivatal budapesti székháza … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Itt jártunk… – Terror Háza Múzeum 12.E osztály

Negyvenhat évnek kellett eltelnie, hogy az Andrássy út 60., ez a neoreneszánsz épület valóban újjászülethessen. Ez az épület sokszorosan összetett szimbólum: itt fészkelték be magukat a nyilasok, akik 1944 telén e ház pincéjében több száz zsidó honfitársunkat kínoztak meg, és itt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Itt jártunk… – OperaKaland 11.C osztály

A Magyar Állami Operaház 2017/18-as évad/tanév őszi OperaKalandja 21 előadással várta a középiskolásokat. Ezúttal Mozart Figaro 2.0 című művét tekinthették meg az érdeklődő diákok és kísérőik. Október 13-án a 11.C osztályunk egy budapesti kirándulás keretében az Erkel Színházban járt. Tovább a fényképes … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

CodeWeek – Kódolás hete a Türr-ben!

Iskolánk a CodeWeek témahéthez csatlakozva szeretettel meghívja Önt 2017. október 16 – 21. között ingyenes rendezvényeire. A program arra hívja fel a figyelmünket, hogy a programozás mindenhol jelen van az életünkben, és olyan alapvető elvárt készséggé vált, melynek – legalább alapszintű … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!