Mind kategória bejegyzései

Adventi túra Budapesten

A Türrös DSE 2017. november 25-ére szervezi az idei adventi túrát. Budán és Pesten teszünk egy közel 15 km-es sétát, amely érinti a legfrekventáltabb turista látványosságokat. Délelőtt a Gellért hegyre, a Budai Várba és a Filozófusok Kertjébe megyünk, délben pihenőt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Nyílt nap a Türrben

Iskolánk 2017. november 11-én (szombaton) 8 órától nyílt napot tart, ahol szakmai és közismereti tanórák megtekintésére várjuk az érdeklődő diákokat és szüleiket. A nyílt nap órarendje itt tekinthető meg. Az előzetes igények felmérése érdekében kérjük, töltse ki rövid kérdőívünket. Regisztráció … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

STAT WARS IV. verseny országos II. helyezés

Az Oktatási Hivatal Tehetségkapu programjának keretében a Központi Statisztikai Hivatal által meghirdetett STAT WARS IV. elnevezésű verseny országos döntőjében  iskolánk 12. B osztályának 4 fős csapata Bak Ervin, Bukovácz Liliána, Eichorn Erik és Kürtös Bence II. helyezést ért el. Tovább a verseny fényképes … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

„Pénz körül forog a világ?” – pénzügyi vetélkedő

Pénzügyi – gazdasági vetélkedőnkre olyan 3 fős csapatok jelentkezését várjuk a 6-8. osztályos tanulók köréből, akik szívesen búvárkodnak, ismereteiket szeretnék kibővíteni, tudásukat próbára tenni és nem utolsó sorban szeretnének megismerkedni iskolánkkal is. A beküldendő írásbeli forduló legjobb eredményt elérő 8 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Az őszi szünet napjaira ajánljuk – Képregény pályázat

Kedves Türrös Diákok! Ha az őszi szünet napjaiban kedvet éreztek valami kreatív munkára, rendelkeztek némi kézügyességgel, akkor figyelmetekbe ajánljuk a “TITOK” címmel meghirdetett képregény pályázatot. Inspirációnak tekintsétek meg Csóka Dóra 12.A osztályos tanulónk elmúlt két évben I. díjat nyert alkotásait. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

VIII. Lázár Ervin Országos Anyanyelvi Verseny 1.forduló

A 12. évfolyam magyar nyelvet emelt szinten tanuló diákjai 3 fős csapatokban tették próbára magukat a kétfordulós verseny első, levelező fordulójában, melyben Arany János műveivel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk. A versenyre regisztrált 42 csapat között a “Hűha” nevű csapatunk  a 15., … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Délvidéki vendégek a Türrben

A Rákóczi Szövetség támogatásának köszönhetően iskolánkba látogattak a délvidéki Bácskatopolyai Mezőgazdasági Szakközépiskola diákjai és tanárai. A program szakmai részeként az Axiál Kft. telephelyét jártuk be, majd közösen helyeztünk el koszorút a Déry-kert 56-os emlékműjénél. A program városnézéssel zárult. Tovább a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Kódolás hete rendezvényei – CodeWeek

A kódolás bonyolult dolognak tűnik, de elsajátítani még annyira sem nehéz, mint megtanulni egy idegen nyelvet. Erről szóltak október 16-21. délutánjai a Türrben. A hét minden napjára valamilyen kódolással kapcsolatos programot szerveztünk, melyen ugyanúgy részt vehettek a mi tanulóink, mint a máshonnan … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Csillagnéző éjszakai túra – Illancs

2017. október 20. pénteken Illancs természetvédelmi területén, egy igazán különleges, futóhomokos, akácerdős, hullámzó tájegységen tett kirándulást 83 diákunk és 5 kísérő tanárunk. A 2×5 km gyalogtúrát még naplemente előtt íjászkodás, napnyugta után pedig az őszi csillagos égbolt távcsövekkel való megfigyelése színesítette. Tovább … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

I. Bajai CODE HUNT – Kódvadászat játék nemcsak Türrösöknek!

Nyilvános csapatjátékra invitálunk minden kedves érdeklődőt 9-től 99 éves korig 2017. október 21.-én szombaton. Iskolánk elől indulva Baja belvárosában kell megtalálni az általunk elhelyezett QR kódokat, majd a kód alatt rejtőző feladat helyes megoldása után kapott instrukciók szerint a következő … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

STAT WARS országos döntőben a Türr csapata!

Iskolánk 12. B osztályának 4 fős csapata döntőbe jutott a STAT WARS elnevezésű országos statisztikai versenyen. Az első fordulóban szereplő 154 csapat közül tízet hívtak be a november 8-án megrendezésre kerülő döntőbe, amelynek helyszíne a Központi Statisztikai Hivatal budapesti székháza … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Itt jártunk… – Terror Háza Múzeum 12.E osztály

Negyvenhat évnek kellett eltelnie, hogy az Andrássy út 60., ez a neoreneszánsz épület valóban újjászülethessen. Ez az épület sokszorosan összetett szimbólum: itt fészkelték be magukat a nyilasok, akik 1944 telén e ház pincéjében több száz zsidó honfitársunkat kínoztak meg, és itt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Itt jártunk… – OperaKaland 11.C osztály

A Magyar Állami Operaház 2017/18-as évad/tanév őszi OperaKalandja 21 előadással várta a középiskolásokat. Ezúttal Mozart Figaro 2.0 című művét tekinthették meg az érdeklődő diákok és kísérőik. Október 13-án a 11.C osztályunk egy budapesti kirándulás keretében az Erkel Színházban járt. Tovább a fényképes … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

CodeWeek – Kódolás hete a Türr-ben!

Iskolánk a CodeWeek témahéthez csatlakozva szeretettel meghívja Önt 2017. október 16 – 21. között ingyenes rendezvényeire. A program arra hívja fel a figyelmünket, hogy a programozás mindenhol jelen van az életünkben, és olyan alapvető elvárt készséggé vált, melynek – legalább alapszintű … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Csillagnéző éjszakai DSE túra

2017. október 20. péntekre a Türrös Diáksport Egyesület túrát szervez Illancsba, az árvalányhaj és az arany sakálok földjére. Józsefházapusztáról gyalogosan megyünk ki a természetvédelmi területre, ahol még világosban íjászkodunk, majd megnézzük a Kopaszhegyről a naplementét, utána pedig derült idő esetén … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

15 az 1-ben Türr Teszt Verseny

A 15 az 1-ben Türr Teszt Versenyen a Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziumában oktatott szakképzési ágazathoz kapcsolódó jeles napokon megjelenő, érdekes és izgalmas felfedező feladatokon keresztül, játékos megközelítésben ismerkedhetnek a témákkal a feladatok kitöltői. A verseny szabályzata itt érhető … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Október 6-i megemlékezések

A Baja Város Önkormányzata által szervezett megemlékezés és koszorúzás részleteiről a mellékelt képre kattintva a plakáton olvashatsz. Iskolai megemlékező műsorunk október 6-án pénteken a nagyszünetben az iskola rádióban hangzik el.

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Megcsinálta! 246 km lefutva!

Huzsvay Edit tanárnő az idei Spartathlon futóversenyen magyar idő szerint 15:16:28-kor a teljes mezőny 119. helyezettjeként célba ért. Az Athén-Spárta 246 km-es távot második magyar női befutóként 33 óra 16 perc és 28 másodperc alatt teljesítette. A tanárnőnek teljesítményéhez gratulálunk! … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Kutatók éjszakája

2017. szeptember 29-én iskolánk diákjaiból és tanáraiból álló 24 fős csapata látogatott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai Víztudományi Karára a Kutatók éjszakájára. A kora délutántól késő éjszakáig tartó rendezvényen rengeteg érdekes program volt látogatható, melyek többsége a természettudományok,  ill. a technika témaköreiből került ki. Előadások, bemutatók és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Hajrá Tanárnő!

Huzsvay Edit tanárnő számos futóversenyen indult már, sőt ultrafutóként háromszor a Balatont is megkerülte futócipőben. Szeptember 29-én nagy álma teljesülhet, mert eredményeivel kvalifikálta magát a Görögországban megrendezésre kerülő Spartathlon versenyre. Magyar idő szerint reggel 6-kor rajtol el a mezőny és szinte hihetetlen … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Tudjunk nemet mondani!

BŰNMEGELŐZÉS Megtelt kedden délelőtt a városi színház. Hét bajai középiskola 14-18 éves diákjai, köztük iskolánk 10. B és 10.C osztályos  tanulói ültek be a bűn- és balesetmegelőzés jegyében szervezett programra. A szolnoki New Step Fitnesz és Táncstúdió Üzenet Táncszínháza ”Üzenet a biztonságért” című előadásában elevenedtek meg … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

SuliSárkány országos döntő

2017. szeptember 23-án Sukorón rendezték a SuliSárkány verseny országos döntőjét, melynek VI. korcsoportjában Baját – a városi válogatót megnyerve-  iskolánk csapata képviselhette.  A gyönyörű napsütéses, de szeles időben a Velencei-tavon megrendezett versenyen diákjaink a 6. helyezést szerezték meg. Tovább a fényképes beszámolónkhoz->>

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

Tehetséggondozás: Digitális mérőműszerek bemutatója

2017.  szeptember 20-án Sikó Dezső a Kecskeméti Bólyai János Gimnázium fizika tanára rendkívül érdekes, innovatív és hasznos eszközök bemutatását vállalta a természettudományokhoz közeli tanároknak és érdeklődő, tehetséges informatika szakos diákjainknak. Tovább a fényképes beszámolónkhoz->>

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

DSE kerékpártúra a Velencei-tó körül

2017. szeptember 16-ára hirdette meg a DSE a Velencei-tavat megkerülő kerékpáros túrát. Különbuszokkal utazott a 67 főt számláló csapatunk Gárdonyba, ahol nyeregbe pattantak, s gyönyörű napsütéses időben teljesítették a 33 km-es túrát. Útközben egy kilátóból a nádas és annak élővilága volt látható, egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!

II. Bajai Véradó Osztályverseny

Részletes információért kérlek, kattints a képre.  

Kategória: Mind | Szóljon hozzá most!