Tanulmányi kirándulás Budapestre

A GINOP 6.2.3 pályázat keretében ebben a tanévben is sikerült 45 diákot tanulmányi kirándulásra vinnünk. Célunk az volt, hogy a tehetséges és érdeklődő gyerekekkel megismertessünk két érdekesnek ígérkező programot.

2019. november 14-én, a délelőtt folyamán, Csepelen vettünk részt egy ún. bunkertúrán. Az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén a II. világháború alatt több bunkert is építettek, ezekből hármat néztünk meg. A túravezető érdekes előadással indította a bejárást, ahol történeti áttekintést adott, majd szabadon mozogva tekintettük meg az óvóhelyeket, ahol túlélők visszaemlékezéseibe is belenézhettünk.

A délutánt a Várkert Bazárban töltöttük, ahol tárlatvezetéssel tekintettük meg az Új világ született c. kiállítást, amely újszerű eszközökkel mutatja be, hogy miként változott meg a világ az I. világháború hatására.

„Az immár teljessé váló kiállítás a modern kiállítástechnológia széles eszköztárával az első világháború eddigi legteljesebb bemutatására törekszik. Az „Európai testvérháború” című szakasz a boldog békeidőktől a háborús lelkesedésen át a keserű kiábrándulásig vezeti el a látogatókat. Bemutatja, miként sodorta el a polgári berendezkedést az iparosított és világméretűvé váló háború, hogyan fordult visszájára a 19. század haladásba vetett hite, és vált csatatérré a hátország is.” (https://varkertbazar.hu/kiallitasok/uj-vilag-szuletett)

Mindkét program nagy tetszést aratott, és külön öröm volt számunkra, hogy diákjaink fegyelmezettek és érdeklődőek voltak. Kísérő tanárok Feketéné Nagy Ibolya, Gombárné Szemelácz Mária és Tóth Gabriella tanárnők voltak.

A humán munkaközösség nevében: Feketéné Nagy Ibolya, munkaközösség-vezető