Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma a T-systems-nél

A Bajai SZC támogatásával a tavalyi tanév után idén is részt vehettünk a T-Systems-nél egy rendkívüli informatika órán. A T-Systems által meghirdetett „Legyél te is informatikus” programon a 11.A és a 11.B informatikus osztályokkal vettünk részt.

Két rövid előadással kezdték a bemutatót, ahol ismertették a fő profiljaikat, illetve az épület jellemzőit. A második előadásban a „KIBU” – Budapest Kitchen két vezetője tartott rövid beszámolót legújabb innovációs terveikről, ötleteikről, melyeket nagyobb vállalatok tudnak hasznosítani a termelésben és logisztikában.

A nyolcszintes épületben több mint négyezer dolgozó 900 kompetenciaterületen végez minőségi munkát. Nincsenek tipikus irodák, közösségi terek vannak. A dolgozóknak nincs saját asztaluk, tetszőlegesen bármely helyen végezhetik a munkájukat. Több nagyobb hardvergyártó cégnek is elsőszámú partnereik, mint a HP és a Dell. Az egyes szinteken csapatépítő tréningekre alkalmas helyiségek lettek kialakítva, melyből az egyikben mi is részesei lehettünk a csapatépítésnek. Egy teljes szinten rekreációs lehetőségek vannak: konditerem, szauna. Étterem is található az épületben, amit a dolgozók kedvezményesen vehetnek igénybe.

Bemutatták Vandát, a digitális üzleti asszisztenst is.

Diákjainknak bemutatták gyakornoki programjukat, ahol mentorok segítségével fejlődhetnek az iskolavégzés mellett.

A látogatás végén ismertették a cégnél megtalálható IT profilokat. Egy online kérdőív kitöltése után élményekkel gazdagon indultunk vissza Bajára.

Kísérő tanárok: Búr Arnold, Foki Zoltán és Varga József