Pénz7 2020

A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Bankszövetség, a Magyar Nemzeti Bank és a Diákhitel Központ hívta létre. A Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma a Pénziránytű Iskolahálózat tagja.

A Pénziránytű iskola logó jelzi, hogy iskolánk tudatos pénzügyi nevelési tevékenységet folytat. Ennek jegyében 2017 óta szervezünk pénzügyi témahetet. Az elmúlt években vendégelőadóként, önkéntes segítőként közreműködtek banki szakemberek, vállalkozók, a GIRO és a NAV munkatársai.

Az idén Taskovics László (K&H Bank munkatársa) tartott nálunk rendhagyó órát.

https://photos.google.com/share/AF1QipOoj9NVcELOCkHv2F5aR1oMMxEexjCfmZfdrgoUEg4wkErPv6nNCkdVRNjFFVjMiQ?key=cFg2Y3ZuSHZaODNNUnJVeHREa0Y3dDl1SzRCWHpR

(Kovács Gábor fotói)

A tanulók a Pénz 7 órák keretében a következő témákkal ismerkednek meg március 2-6 között:

  • korszerű pénzkezelés – digitális biztonság
  • biztosítások
  • üzleti ötlet kidolgozása

A témahét programjai hozzájárulnak a diákok gazdasági, pénzügyi ismereteinek és tudatosságának, valamint vállalkozói és digitális kompetenciájának fejlesztéséhez.

A Pénz 7 kísérő eseményei, amelyeken szintén részt veszünk: a Magyar Nemzeti Bank által szervezett BankCode verseny (négyfordulós országos pénzügyi csapatverseny) és a Részvényfutam online tőzsdejáték. A középiskolások és tanáraik számára 2020-ban már negyedik alkalommal nyílik lehetőség kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közösonline tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A9-14. évfolyamosversenyzők2020. március 2-27. között tehetik próbára befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel a Budapesti Értéktőzsde honlapjáról elérhető játékban.