SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

1 / 4
Diakép illusztrácio 1

KIEMELT INFORMÁCIÓ

IKK logo

Pályaválasztás előtt állsz?

Tovább olvasom

INFORMÁCIÓK

ikk_emblema_szines
Megújuló szakképzés
Elérhetőségek

LEVÉL AZ IGAZGATÓTÓL

Bemutatkozás

 Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Bajai SZC Türr István Technikum megújult honlapján.

A Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum jogelődjét a Bajai Felsőkereskedelmi Iskolát közel 100 éve, 1923-ban alapították, azzal a céllal, hogy a város és a térség fejlődő gazdasága számára szakembereket képezzenek. Az intézmény küldetése azóta sem változott, iskolánk ma is fontos szerepet tölt be a környék társadalmi, gazdasági életében.

 A technikum képzési kínálata ma 4 ágazatra terjed ki: gazdálkodás és menedzsment, informatika és távközlés, közlekedés és szállítmányozás, illetve oktatás ágazatra. Mind a négy terület rendkívül gyorsan változó, innovatív szakmákat foglal magába. Így iskolánkban egyszerre élnek mély gyökerekkel rendelkező tradíciók, identitást meghatározó hagyományok és korszerű technikai eszközök, módszerek, eljárások. Az előbbieket megőrizve az utóbbiakat felhasználva igyekszünk gyorsanan és eredményesen alkalmazkodni napjaink új kihívásaihoz.

Tanulói létszámunk megközelíti a 700 főt, melyből több mint 600 fő nappali munkarendben, közel 100 fő esti munkarendben tanul intézményünkben. Nagyon örülünk, hogy iskolánk az utóbbi években egyre népszerűbb a pályaválasztók körében, és egyre többen szeretnének türrösök lenni.

​A siker azonban felelősséggel is jár. A Bajai Szakképzési Centrum támogatásával folyamatosan azon dolgozunk, hogy méltó feltételeket tudjunk biztosítani az oktatáshoz, mind az infrastruktúra, mind pedig a személyi feltételek tekintetében. Intézményünk 24 osztályteremmel és 14 számítógép-teremmel, korszerű eszközparkkal, esztétikus környezetben várja a tanulni vágyókat. Az oktatói testületet 48 főállású, 5 részmunkaidős és 8 óraadó tanár alkotja. Oktatóink elhivatott, együttműködő, és az innovációra nyitott, magasan képzett szakemberek, rendszeres résztvevői szakmai és módszertani továbbképzéseknek.

​A minőségi oktatás mellett azonban fontos feladatnak tartjuk, hogy neveljünk is, és számos közösségépítő, szabadidős foglalkozást is biztosítunk tanulóink számára. A Diákönkormányzatunk változatos rendezvényei mellett a Türrös Diáksportegyesület által szervezett kirándulások színesítik a diákéletet.

Türrösnek lenni jó! Jó itt kezdeni a középiskolai tanulmányokat, a szakmai életutat, jó ide tartozni, és jó ide később visszatérni.

Nézzék meg kínálatunkat, mit lehet nálunk tanulni, milyen képzéseket kínálunk! Nyerjenek bepillantást, milyenek a türrös mindennapok!

​Szeretettel látunk minden érdeklődőt, régi és új türröst a megújult honlapunkon!

 

Bor Katalin

igazgató

 

 

Tovább olvasomIskolánk története
Bemutatkozás illusztráció

A tanév rendje

Aktuális információk, befizetések, beosztások

Eseménynaptár

H
K
Sze
Cs
P
Szo
V

    🔎 Nincsenek események ebben a hónapban

      Bajai SZC

      Hírek

      2022/2023. tanévben kitüntetésben részesült végzős türrösök

      Régi hagyomány iskolánkban, hogy ballagásuk alkalmával a végzős 12. évfolyamosok közül a legkiemelkedőbb tanulók elismerésben részesülnek. 2023-ban a Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviselő-testülete Kulturális, Köznevelési és Ifjúsági Bizottsága döntése alapján két tanulónk is városi elismerésben részesült, melyet Nyirati Klára polgármester asszony adott át.


      FZ

      május 7.

      A TECHNIKUMI TOP 100-AS LISTA 37. HELYÉN A TÜRR

      Az Innovációs és Képzéstámogató Központ közzétette a technikumok 2023. évi TOP 100-as listáját, melyet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát.


      FZ

      február 6.

      DÖK NAP A TÜRRBEN

      A Diákönkormányzaté volt az irányítás csütörtökön a Türrben. Április 13-án a DÖK szervezésében számos program közül választhattak a diákok.


      FZ

      április 15.

      Sok éves múlt – versenyképes jövő!

      Elérhetőség

      Telefon:

      + 36 79 524 670


      E-mail cím:

      titkarsag@turr.hu


      Székhely:

      6500 Baja, Bácska tér 1.


      Postacím:

      6500 Baja, Bácska tér 1.


      OM azonosító:

      203028/015



      Partnereink

      SZC logo

      Bajai Szakképzési Centrum


      Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

      6500 Baja, Bácska tér 1.

      Telefon: + 36 79 524 670

      E-mail: titkarsag@turr.hu

      OM azonosító: 203028/015


      2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum