„Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!”

Iskolánk több csapattal is nevezett a „Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!” elnevezésű diákversenyre. A versenyt a Privátbankár.hu Kft. az idén először rendezte meg technikumok és szakképző iskolák tanulói számára. A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatallal megismertessék azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során.

A versenyre országos szinten 798 csapat nevezett. Egy 50 kérdésből álló kvíz kitöltését követően közülük került ki megyénként 10 csapat. Iskolánkból a MeKaDóKa elnevezésű csapat jutott be a megyei fordulóba, ahol egy újabb kvíz kitöltése mellett egy kifejtős kérdés megválaszolása volt a feladatuk. Az országos döntőbe jutás most nem sikerült, de az előkelő harmadik helyet szerezték meg diákjaink, akik változatlan összetételben már több gazdasági versenyen bizonyították rátermettségüket.

A csapat tagjai: Farkas Emese, Lakatos Dóra, Simonics Karina és Sipos Kata 12. C osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Tóthné Ádám Barbara

(a kép egy korábbi versenyen készült)