Korszerűsítések a Türr-ben

Bár a digitális oktatás miatt tanulóink csupán a jelenlétet igénylő gyakorlati oktatás miatt vannak az iskolában, a munka nem állt meg a Bajai SZC Türr István Technikum épületében.

Fenntartónknak, a Bajai Szakképzési Centrumnak köszönhetően intézményünkben komoly karbantartási munkák és korszerűsítések valósulhatnak meg a napokban.

A Diákháló projekt részeként kiépítésre kerül az épület teljes lefedettségét biztosító Wifi hálózat, melynek keretében az oktatási célra szolgáló helyiségekben beépítésre kerül 57 db Access Point, 3 db 24 portos Switch és 1 db 8 portos Switch.

Folyik az épületben a villamoshálózat karbantartása is. A pince szinten lévő tároló helységekben fél évszázados vezetékrendszerek, lámpák, kapcsolók újulnak meg. Több számítástechnika tanteremben a meglévő elektromos szerelvények, biztosítékok, vezetékhálózati részek cseréjére kerül sor, hogy a megnövekedett terhelés se jelentsen problémát az oktatási tevékenység során.

A karbantartási munkálatok részeként az elmúlt héten javításra került az épület fűtésében nagy szerepet játszó egyik kazánunk is, hogy majd otthonos melegben tudjuk fogadni a kontakt oktatásba visszatérő diákjainkat.