Türrös sikerek országos informatika versenyen

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum a Deutsche Telekom IT Solutions szponzorálásával rendezte meg az IT Essentials tananyagra épülő VII. országos szakmai versenyt.

Az IT Essentials tananyag kifejlesztésének célja főként a napi informatikai rutin elsajátítása, a hardver környezet megismerése, az operációs rendszerek telepítésének, konfigurálásának megismerése és alapszintű hálózati, hálózatfelügyeleti ismeretek elsajátítása volt.

Türrös diákjaink 2. alkalommal mérték fel tudásukat, ahol az ország minden tájáról voltak jelentkezők. A versenyzők száma meghaladta a 300 főt, közülük 22 a Bajai SZC Türr István Technikum tanulója volt.

A döntőbe a 12 legtöbb pontot szerző diák jutott be. Varga Dominik 12.B osztályos tanulónkkal csak az idő nem volt kegyes, ugyanis pontegyenlőség alakult ki a 10. és a 13. helyen, és közöttük a teljesítési idő döntött. Ez alapján Dominik a 13. lett, mindössze 14 másodperccel lemaradva az előtte állótól.

Szép eredményt ért el még Zrínyi Patrik és Zick Balázs szintén 12.B osztályos tanulók, akik a legjobb 18 diák közé fértek be. Egy-egy ponttal maradt el tőlük Ginál Zsolt és Bánfi Bence tanulónk.

Ezúton is gratulálunk nekik és Búr Arnold felkészítő tanáruknak a kimagasló teljesítményhez.

Szép volt fiúk!