Türrös diák a külhoni magyar fiataloknak meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló címmel díjazottak között

A napokban megszületett a döntés a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Jó tanuló, jó sportoló felhívás eredményeiről. Összesen tizenkilenc külhoni magyar fiatal – 5 erdélyi, 4 felvidéki, 4 vajdasági, 4 kárpátaljai, 1 horvátországi és 1 muravidéki pályázó – nyerte el a Jó tanuló, jó sportoló címet és ezzel együtt a 100.000 Ft pénzjutalmat.

Nagy örömünkre a díjazottak között van Kővágó Levente a Bajai SZC Türr István Technikum tanulója is.

A Youtube csatornán élőben közvetített eredményhirdetés megnyitóján Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a pályázat célja az volt, hogy megtalálják azokat a határon túli magyar fiatalokat, akik a tanulás mellett valamely sportág területén is kimagasló eredményeket értek el. Kővágó Levente kb 6 éve kajakozik, rendkívül szép eredményekkel. 2019-ben szerb országos bajnok volt kadét és pioner kategóriában. Ugyanakkor a Türr István Technikum 9. osztályos tanulójaként jó tanulmányi eredményekkel is büszkélkedhet.

A fiatalokat az online műsor keretében köszöntötte Karakas Hedvig Európa-bajnok magyar cselgáncsozó, a 2020-as év női sportolója, aki gratulált a díjazottaknak. Üzenetében elmondta: a nyertes fiatalok hatalmas értéket képviselnek, hiszen egyszerre két területen is teljesítenek: helytállnak az iskolában és jeleskednek sportolóként. Kiemelte: ezek a fiatalok szorgalmukkal és kitartásukkal példát mutatnak társaik számára.

Büszkék vagyunk rád Levente!