XXV. Alföldi Országos Informatikaverseny eredményei

A TIT Jurányi Lajos Egyesülete az Alföldi Informatikaverseny évekkel ezelőtti életre hívásával az elsők között teremtett lehetőséget a számítástechnika iránt érdeklődő diákoknak a megmérettetésre.

A versenyt két kategóriában 7-8 és 9-10-es diákok számára szervezik, immár 25. alkalommal.

A verseny két fordulóból áll. Az elsőre minden 7-10. évfolyamos diák jelentkezhet. A második, döntő fordulóra a legjobban teljesítő versenyzők jutnak be, kategóriánként 10-en.

Az első fordulóban a Bajai SZC Türr István Technikum négy tanulója indult: Császár András, Kulimák Máté, Juhász Gábor és Csóka András. Valamennyien 9/A osztályos tanulók és Havasi Rita tanárnő tanítványai. Az első forduló egy tesztes feladatsor volt, amit online oldottak meg a versenyzők.

Döntőbe Császár András jutott, ami szintén online módon került megrendezésre, mindenkinek a saját iskolájában. Webkamera és mikrofon segítségével zajlott a 3 órás verseny. Képszerkesztés, weblapszerkesztés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés és adatbázis kezelés feladatok voltak a döntő fordulóban, ahol András az országos 9. helyet szerezte meg korcsoportjában.