Merre tovább ? – pályaoreintációs nap diákjainknak

A Bajai SZC Türr István Technikum 2021. november 18-án pályaorientációs napot tartott diákjai számára ahol több felsőoktatási intézmény, vállalkozás és szakma képviselője személyesen mutatta be intézményét, mesélt tapasztalatairól, az adott szakterület nehézségeiről és előnyeiről, szépségeiről.

Kihelyezett beiskolázási tájékoztatót tartott a Neumann János Egyetem, a Kodolányi János Egyetem, az Eötvös József Főiskola. Képviseltette magát a rendezvényen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatal Járási Földhivatala, valamint Foglalkoztatási Osztálya, a Türr István Múzeum, az Éber-emlékház, ill. a Szabó Kálmán Tehetségprogram Közhasznú Alapítvány. Érdekes előadást tartottak az Axiál Kft., az OTP Bank Nyrt., az Evon-IT Consulting Kft., Rebamax kft., Qualitrans-Cargo Kft., Sugó-gép Kft. munkatársai. Leier Mónika BME, Andy Tylerpedig Language Cert nyelvvizsga tájékoztatót tartott az érdeklődő tanulóknak. Rüll Vitéz Attila a SpaceX minőségellenőri tevékenységet mutatta be, Martonosi Attila a rendezvényszervezésről tartott előadást, Pump Luca csoportformáló, Rajczi Dóra pedig kutyaterápiás foglalkozást mutatott be pedagógia ágazatos tanulóknak.

A nagyon széles és színes kínálatból minden diák a szakmájának, érdeklődésének megfelelő programon vehetett részt, számos igazán érdekes előadást hallgathatott.