CISCO Hálózati Akadémia

CISCO

 Piacképes hálózati informatikai ismeretek mindenkinek

A Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy) 1997-es alapítása után 1999-ben kezdte meg működését Magyarországon. Célja az általános hálózati informatikai ismeretek minél szélesebb körű terjesztése az oktatás minden szintjén és formájában (közoktatás, szakképzés, felnőttképzés és felsőoktatás, valamint iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli nappali képzés és távoktatás). A NetAcad néven is emlegetett Cisco Hálózati Akadémia önkéntes alapon szerveződő közösség (https://www.cisco.com/c/hu_hu/training-events/networking-academy/introduction.html). Tagjai azok az oktatási intézmények, amelyek arra vállalkoznak, hogy a Cisco által kifejlesztett elektronikus tananyagokat egységes e‑learning környezetben, saját oktatási rendszerükbe integrálva oktatják, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával.

Mára 170 ország tízezernél is több akadémiáján 1 000 000-nál is több hallgató tanulja a különböző tananyagokat. A magyarországi diákok száma mára meghaladja a 13 000-et.

Cisco Hálózati Akadémiai tananyagok

Az akadémiai program legfőbb értékei az elektronikus oktatási tananyagok. A rendszerben elérhető fontosabb kurzusok:

IT Essentials

CCNA: Introduction to Networks

CCNA: Switching, Routing, and Wireless Essentials

CCNA: Enterprise Networking, Security, and Automation

CCNA Security

NDG Linux Essentials

PCAP: Programming Essentials in Python

Introduction to IoT

A tananyagok segítségével a középiskolák, a felsőoktatási-, valamint a felnőttképzési intézmények piacképes, más úton csak drágán megszerezhető ismereteket tudnak nyújtani a saját diákjaik, hallgatóik számára. A Cisco Hálózati Akadémia tananyagai egyúttal ipari minősítővizsgákra is felkészítenek.

Az Akadémiai tananyagok és a techikusi képzés kapcsolata

Az informatika és távközlési ágazatra érvényes programtanterv több olyan szakmai modult, illetve tantárgyat is tartalmaz, amihez kiváló minőségű, a szakmai követelményekkel 100%-ban kompatibilis e-learning tananyag áll rendelkezésre a Cisco Akadémiák számára.

A Packet Tracer program

A Cisco Hálózati Akadémia program másik nagy értéke a diákok és tanárok számára jogtisztán elérhető Packet Tracer hálózati szimulációs program. Az informatika ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgán a hálózati ismeretek témakör gyakorlati feladatát emelt szinten ezzel a hálózati szimulációs programmal kell megoldani, közép szinten pedig a választható programok között van.

Cisco oktatók

Iskolánkban három minősített oktató van, akik hozzáférhetnek és taníthatják a legújabb 7-es verziószámú e-learning tananyagtartalmakat.

 

Búr Arnold

burarnold@turr.hu 
Németh Ildikó

nemethildiko@turr.hu


 
Varga József

vargajozsef@turr.hu