Microsoft Innovatív Iskola

A Microsoft Innovatív Iskola Program 2016-ban indult el azzal a céllal, hogy lendületet adjon az oktatási körülmények 21. századivá tételéhez.

Az iskolaigazgatókat vezetőképző tréningsorozattal, a tanárokat módszertani képzéssel készítik fel.

„A most tanulóit a jövő munkaerőpiacára kell felkészítenünk. De milyen képességekre lesz szüksége a 2030-as évek álláskeresőjének? Egy mesterséges intelligenciával átszőtt világban épp az olyan emberi kompetenciák fognak felértékelődni, mint a kreativitás, az együttműködés és a kritikai gondolkodás” – világított rá a digitális oktatás és a jövő HR kihívásainak összefüggéseire Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. Szerinte ezeket a kulcsképességeket csak innovatív oktatási módszertannal, újragondolt szerepekkel és pedagógiai eszközökkel lehet fejleszteni.

Az Innovatív Iskolák digitális előrelépéséhez szükséges komplex és díjmentes IT infrastruktúrát az Office 365 környezete biztosítja (https://education.microsoft.com/courses-and-resources/resources/microsoft-innovativ-iskola-program).

Iskolánkban 2019-ben bevezetésre került az Office 365.

A teljes tantestület használja a legfontosabb alkalmazásokat, mint outlook, teams, onedrive és yammer.

A 2018-2019-es tanévben Varga József által végzett munka és az évzáróra elkészített projekt és annak bemutatása eredményeként iskolánk  megkapta a kitüntető Microsoft Innovatív Iskola címet.