Microsoft Innovatív Iskola

MIE

A Microsoft Innovatív Iskola Program 2016-ban indult el azzal a céllal, hogy lendületet adjon az oktatási körülmények 21. századivá tételéhez.

Az iskolaigazgatókat vezetőképző tréningsorozattal, a tanárokat módszertani képzéssel készítik fel.

„A most tanulóit a jövő munkaerőpiacára kell felkészítenünk. De milyen képességekre lesz szüksége a 2030-as évek álláskeresőjének? Egy mesterséges intelligenciával átszőtt világban épp az olyan emberi kompetenciák fognak felértékelődni, mint a kreativitás, az együttműködés és a kritikai gondolkodás” – világított rá a digitális oktatás és a jövő HR kihívásainak összefüggéseire Szentpétery Boglárka, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. Szerinte ezeket a kulcsképességeket csak innovatív oktatási módszertannal, újragondolt szerepekkel és pedagógiai eszközökkel lehet fejleszteni.

Az Innovatív Iskolák digitális előrelépéséhez szükséges komplex és díjmentes IT infrastruktúrát az Office 365 környezete biztosítja (https://education.microsoft.com/hu-hu/resource/9aeb5762).

Iskolánk 2018-ban csatlakozott a Microsoft Innovatív Iskola Programhoz, melynek azóta is tagja. Jelenleg iskolánk Showcase Incubator iskolák szintjén van a programban.

Foki Zoltán

fokizoltan@turr.hu

Havasi Rita

havasirita@turr.hu

Kővágó Sándor

kovagosandor@turr.hu

Posgay Erzsébet

posgayerzsebet@turr.hu

Dr. Szőcs Krisztina (PhD)
szocskrisztina@turr.hu
Taskovics Péter

taskovicspeter@turr.hu

Varga József

vargajozsef@turr.hu