AmCham (KOP)

AmCham Karrierorientációs Program (KOP)

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara egy független önfenntartó nonprofit szervezet, amelyet érdeképviseleti célból alapított 32 amerikai vállalat 1989-ben. A mára már 360 tagot számláló szervezet célja, hogy az amerikai és a nemzetközi üzleti élet vezető képviselője legyen Magyarországon, valamint, hogy hozzájáruljon az ország nemzetközi versenyképességének javulásához.

A Karrierorientációs Program az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által indított program, amelynek célja, hogy közelebb hozza a középiskolás diákokat a munkaerőpiac világához, információt adjon számukra a munkaerőpiac elvárásairól és lehetőségeiről, motiválja, inspirálja őket és segítséget nyújtson számukra a karrierút megválasztásában. 2017-től kezdve a közoktatás tanrendjébe bekerült a Pályaorientációs Nap, amelynek lebonyolításában vállalati önkéntesek segítségével az iskolákat, tanárokat aktívan támogatják. A programhoz 2019-ben csatlakoztunk.

A vállalati önkéntesek, más néven “Karrier Nagykövetek” cégeikről, munkaerőpiaci tapasztalataikról beszélnek a diákoknak, előadást, csoportos foglalkozást, workshopot vagy interaktív órát tartanak országszerte bármely, a programhoz csatlakozó középiskolában. Az órák során gyakorlati példákkal és saját személyes tapasztalataikkal mutatják be a munka világát, mesélnek a saját pályájukról, illetve a diákok is kérdezhetnek, ezáltal első kézből kaphatnak információt a munkaerőpiacról, annak szereplőiről, különböző szektorokról, iparágakról és karrierutakról. Az első Karrier Nagyköveteket a 2020. január 27-i pályaorientációs napunkon látjuk vendégül.