GitHub

A Git-ről

A Git egy nyílt forráskódú, elosztott verziókezelő szoftver, vagy másképpen egy szoftverforráskód-kezelő rendszer. Amikor a fejlesztők létrehoznak valamit (például egy alkalmazást), folyamatosan változtatják a kódot, új verziókat bocsátanak ki. A verziók módosításait egy központi tárolóban tárolják. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyen együttműködhessenek, mivel letölthetik a szoftver új verzióját, módosíthatják és feltölthetik a legújabb verziót. Minden fejlesztő láthatja ezeket az új változásokat, letöltheti és hozzájárulhat. A Git a legtöbb fejlesztő előnyben részesített verziószabályozó rendszere, mivel több előnye van a többi rendelkezésre álló rendszerrel szemben. A fájlmódosításokat hatékonyabban tárolja, és a fájl integritását jobban biztosítja. Minden Git munkamásolat egy teljes értékű repository teljes verziótörténettel és teljes revíziókövetési lehetőséggel, amely nem függ a hálózat elérésétől vagy központi szervertől.

Mivel több a GitHub a Git-től?

A GitHub a Git elosztott verziókezelő és forráskód-kezelési funkcióit, valamint saját funkcióit kínálja. Hozzáférést és számos együttműködési funkciót biztosít, mint például a hibakövetés, a funkciókérések, a feladatkezelés, a folyamatos integráció és a wikik minden projekthez. A GitHub megkönnyíti a közösségi kódolást azáltal, hogy webes felületet biztosít a Git kódtárolóhoz és az együttműködéshez szükséges felügyeleti eszközökhöz. A GitHub komoly közösségi oldalként tekinthető a szoftverfejlesztők számára. A tagok követhetik egymást, értékelhetik egymás munkáját, frissítéseket kaphatnak bizonyos projektekről, és nyilvánosan vagy privát módon kommunikálhatnak.

GitHub Education

Iskolánk csatlakozott a GitHub Education programhoz, mely lehetőséget biztosít az informatika és távközlési ágazat összes tanulójának és oktatójának a verziókezelésre, melynek köszönhetően vállalati környezethez hasonlóan tudnak kódolni.