Tájékozódási túra

2013. november 23-ára szerveztük a Szekszárdi-dombságba a természetjáró túránkat. Harmincegy diák és négy kísérő tanár részvételével az országos Kék-túra Sötétvölgyben kanyargó szakaszát jártuk be. Alföldön lakóként a szemünkkel élveztük, a lábainkkal pedig megszenvedtük a dombok és völgyek változatosságát.

A nyolc km-es túrát a busz melletti rövid pihenő követte, majd 3-4 fős csapatokban rövid tájékozódási versenyre indultak diákjaink. Részletes térképek, instrukciók, kihelyezett bóják és tájoló segítette a csapatokat a pontos útvonal megtalálásában. A győztes csapatok a hazafelé úton csokoládéjutalomban részesültek. (A csapatok részletes értékelését a képre kattintva tekintheti meg.)
Köszönjük Pécsi Tamásnak a verseny szervezésében és lebonyolításában végzett munkáját!

Bár az időjárás kedvezett nekünk és gyönyörű napsütésben járhattuk az őszi erdőt, néhány szakaszon azonban nagy sarakon kellett átkelnünk, így sajnos nem voltunk “szalonképesek” a buszra való felszállásra. A tanárnők javaslatára bakancsainkat, gumicsizmáinkat és cipőinket a busz csomagterében utaztattuk, míg mi zokniban utaztunk. Többen javasolták, hogy az orrcsipeszt a kötelező túrakellékek közé vegyük fel…

A nap hőse Leancu Evelin kisöccse, Levente volt, aki általános iskolásként a nagyokkal egész nap tartotta a tempót, hangos kacagásával pedig jó hangulatot teremtett a társaságban.

Szervező Szittya Melinda tanárnő volt, kísérők Pécsi Tamás és Huzsvay Edit illetve Gugánné Tiszttartó Ágnes tanárnők voltak.

 

[nggallery id=132]

 

[nggallery id=133]

 

Pécsi Tamás és Huzsvay Edit tanárnő tájékozódási versenyen készített paparazzi fotóiból az alábbiakban láthat válogatást:

[nggallery id=134]

A túra plakátját, a tájékozódási verseny menetutasítását és menetlapját a képekre kattintva tekintheti meg: