Tájékozódási túra

2013. november 23-ára szerveztük a Szekszárdi-dombságba a természetjáró túránkat. Harmincegy diák és négy kísérő tanár részvételével az országos Kék-túra Sötétvölgyben kanyargó szakaszát jártuk be. Alföldön lakóként a szemünkkel élveztük, a lábainkkal pedig megszenvedtük a dombok és völgyek változatosságát.

A nyolc km-es túrát a busz melletti rövid pihenő követte, majd 3-4 fős csapatokban rövid tájékozódási versenyre indultak diákjaink. Részletes térképek, instrukciók, kihelyezett bóják és tájoló segítette a csapatokat a pontos útvonal megtalálásában. A győztes csapatok a hazafelé úton csokoládéjutalomban részesültek. (A csapatok részletes értékelését a képre kattintva tekintheti meg.)
Köszönjük Pécsi Tamásnak a verseny szervezésében és lebonyolításában végzett munkáját!

Bár az időjárás kedvezett nekünk és gyönyörű napsütésben járhattuk az őszi erdőt, néhány szakaszon azonban nagy sarakon kellett átkelnünk, így sajnos nem voltunk “szalonképesek” a buszra való felszállásra. A tanárnők javaslatára bakancsainkat, gumicsizmáinkat és cipőinket a busz csomagterében utaztattuk, míg mi zokniban utaztunk. Többen javasolták, hogy az orrcsipeszt a kötelező túrakellékek közé vegyük fel…

A nap hőse Leancu Evelin kisöccse, Levente volt, aki általános iskolásként a nagyokkal egész nap tartotta a tempót, hangos kacagásával pedig jó hangulatot teremtett a társaságban.

Szervező Szittya Melinda tanárnő volt, kísérők Pécsi Tamás és Huzsvay Edit illetve Gugánné Tiszttartó Ágnes tanárnők voltak.

 

 

 

Pécsi Tamás és Huzsvay Edit tanárnő tájékozódási versenyen készített paparazzi fotóiból az alábbiakban láthat válogatást:

A túra plakátját, a tájékozódási verseny menetutasítását és menetlapját a képekre kattintva tekintheti meg: