Adventi projektnap

Iskolánk a TÁMOP projektben a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztését és a kompetencia alapú oktatás bevezetését vállalta. A NAT szerinti kulcskompetencia-területek fejlesztését, újszerű tanulásszervezési eljárások alkalmazását támogató oktatási programok és taneszközök bevezetését, adaptációját szolgálja az adventi időszak köré szerveződő projektünk.

Szervezők: Reiter Judit és Feketéné Nagy Ibolya tanárnők.

 

Oldalunkon  az alábbi programok beszámolóit olvashatja:


Továbbtanulási tájékoztató

15 előadó vállalta, hogy különböző egyetemekről eljöjjön, és elmesélje a szubjektív benyomását a nagyszámú hallgatóságnak. Az iskola 11-12. évfolyamos tanulói az ELTE , a Corvinus Egyetem, a BGF, a Pető Intézet, a Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, a Dunaújvárosi Főiskola, Közszolgálati Egyetem hallgatóitól kaphattak jó tanácsokat, ötleteket, intelmeket.  Általános tanulság volt, hogy nagyon kell(ene) tanulni a középiskolában a matematikát és az idegen nyelveket, és az egyetemen sem célszerű leszokni a tanulásról. Azok, akik mélyebb érdeklődést mutattak, külön is elbeszélgethettek az előadókkal, kérdezhettek tőlük.

Szervező Feketéné Nagy Ibolya tanárnő volt.

Jótékonysági cipősdoboz akció

A cipősdoboz akció keretében meghirdetett osztályversenyünkre rekord számban hoztak diákjaink ajándékcsomagokat: a türrösök 283 doboznyi jótékonysági ajándékot gyűjtöttek. A legjobban motivált osztály a 9.C osztályunk volt (osztályfőnök: Reiter Judit tanárnő), a 37 diák 61 doboznyi ajándékot hozott! Jutalmuk egy hatalmas csokoládétorta volt!

Minden doboz ajándékkal megörvendeztetünk egy-egy gyermeket, ajándékot nyújtunk át, hogy minden gyermek találjon ajándékot a karácsonyfa alatt! Köszönjük!

Szervező Gugánné Tiszttartó Ágnes tanárnő volt.

Csendes őrültek klubja – sakkverseny

Járai József tanár úr kezdeményezésére sakkversenyre invitáltuk a játékot ismerő és szerető diákjainkat. 35 fiú és 6 lány versenyző részvételével szimultán folytak a partik.

Eredmények

Fiúk:

 1. Busa Tamás I.A
 2. Marik Balázs 9.D
 3. Horváth Márk I.C
  Tényi Patrik 9.A

Lányok

 1. Rigó Regina 12.A
 2. Molnár Csilla 12.A
 3. Ágoston Császár Enikő 12.A
  Schtetler Vivien 12.A

Gratulálunk!
A rendezvény sikerét jelzi, hogy Járai József tanár úr havi rendszerességgel működő sakk-klubot indít.

Teremlabdarúgó torna

Tornatermünk méretéből adódóan kiskapura, három a három ellen játszottak a csapatok. A meccseket vezették Csátaljay István és Szesztrienka József tanár urak.

Két győztest hirdettünk ki:

 • 12.C osztály
  Félix Márk
  Tomik Nikolász
  Pálfi Viktor
  Pozsonyi Henrik
 • 12.B osztály
  Aladics Dani
  Hohn Gergő
  Szász Endre
  Horváth Bálint
Gratulálunk!

Irodalmi, néprajzi vetélkedő

Az adventi ünnep köré a könyvtárba szerveztük a művészeteket szerető diákjainknak az irodalmi, néprajzi vetélkedőt. A tesztekből álló versenyen Kasznai Borbála 9.D népdalokat énekelt és hegedűn játszott, Keresztes Xavér 11.B szavalt.
Tizennyolc diákunk nevezett a versenyre, győztes Keresztes Xavér 11.B osztályos tanulónk lett.

Gratulálunk!

Szervező Schmélné Janotka Ilona tanárnő volt.

 

A programok plakátjait itt tekintheti meg: