Mikulás programok

Oldalunkon  az alábbi programok beszámolóit olvashatja:


Iskolánkban járt a Mikulás…

December 6-án  a Mikulás (Szarvas Miklós tanár úr személyében) krampuszaival körül látogatta az osztályokat. Szaloncukorért cserébe éneklésre buzdította diákjainkat, majd a gyenge produkciókat hallgatva a krampuszok a virgácsokkal garázdálkodtak a diákok között…

[nggallery id=141]

 

Bábjáték a Családsegítő Szolgálatnál és a TESCO dolgozók gyermekei számára

A Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat december 3-án Mikulás délutánra várta a kisgyerekeket, a  TESCO áruház a dolgozók gyermekei számára december 5-én érkezett a télapó . A 11.A osztályos diákjaink a “Felcserélt évszakok” című bábjátékkal kedveskedtek a résztvevő kicsiknek. Az eredeti, “Die verzauberten Jahreszeiten” című német nyelvű mesét Tigelmann Péter (Daka Mónika tanárnő 9 éves unokaöccse) fordította magyarra.
A kedves mesejátékban a gonosz Rumpelfucc boszorkányt leckézteti meg a Mikulás, mert a tél helyett tavaszt varázsolt, hogy a gyerekek ne szánkózhassanak a hóesésben és ne örülhessenek a karácsonyi ünnepeknek. A kicsik szájtátva nézték az előadást, szurkoltak  a szereplőknek, és közös énekkel segítették a szereplőket, hogy a mese jó véget érjen.

Szereplők voltak:

  • Peti: Molnár Bernadett
  • Hanna: Ádám Rebeka
  • Rumpelfucc: Balázs Gabriella
  • Zörgőcsőr: Fuszenecker Csilla
  • Mikulás: Lándori Gábor
  • Szarvas: Simon Péter
  • Díszlet: Rácz Klaudia

A bábjátékot betanította Daka Mónika tanárnő.

[nggallery id=138]

 

Az “Elcserélt évszakok” című bábjáték

Az iskolai Mikulás ünnepségen rögzített videónkat az alábbiakban tekintheti meg:

Mikulás ünnepség dolgozóink gyermekei, unokái számára

December 6-án délután jött a Mikulás az iskolánkban dolgozók kisgyermekeihez, unokáihoz. A 12.A osztály bábjátékát követően kopogtatott a Mikulás, aki a bátrabbaknak versért vagy énekért cserébe, a megszeppent kicsiknek azonban ajándékként nyújtotta át a csomagokat.

[nggallery id=144]

[nggallery id=145]