DSE hírek

Teremfoci

Február 13-ától délutánonként a 8-9. órában bonyolítjuk a hagyományos férfi teremlabdarúgó tornát. A nevezett csapatok a sorsolás szerinti csoportokban körmérkőzéseken küzdenek a továbbjutásért, majd egyenes kieséssel mérkőznek a Türrös kupáért. A pályán egyszerre 3 játékos tartózkodhat.

Nevezni a turrdse@gmail.com címre küldött levéllel február 7-ig lehet. Kérjük, hogy a levél tárgya a “teremfoci” szó legyen. A levél szövegeként soroljátok fel a csapat tagjait (max. 6 fő) az osztályuk megjelölésével.

Hótaposó túra

A DSE szervezésében február 1-jére túrát szervezünk a Baranya megyébe. Az iskola elől külön busszal indulunk szombaton reggel 8 órakor Magyaregregyre. Megnézzük Máré várát, majd túrázunk a havas dombok és hegyek között, kipróbáljuk a nordic walkingot. Egy-egy pohár forró tea mellett megmelegszünk, majd a bátrak csúszkálhatnak a keleti Mecsek lejtőin. Túravezető Dr. Hal Viktorné tanárnő lesz.

Részleteket a mellékelt plakáton olvashattok. 

Sakk szakkör

Minden hónap utolsó hétfőjén 15:30-tól a 108-as teremben sakk-délutánt szervezünk. Várjuk a sakkozni tudó diákjainkat, de azokat is akiket érdekel sakk és kedvet éreznek megtanulni ezt a nagyszerű játékot.

A sakk-délutánok időpontjai:

  • január 27.
  • február 24.
  • március 31.
  • április 28.
  • május 26.
Szervező Járai József tanár úr.
 

I. Bácskai Sárkánypárbaj

Kedves Diákok!

A Rezét SE 2014. február 15. (szombatra) meghirdette az I. Bácskai Sárkánypárbajt. A 6 fős csapatok számára a bajai Sportuszodában medencés sárkányhajóversenyt, egyéni nevezők számára pedig ERGOméter versenyt szerveznek.

A versenykiírást az alábbi dokumentumban olvashatjátok, illetve a részletes információkat a www.rezetse.hu oldalon találtok. A részvételi szándékot az osztályfőnököknél jelezzétek január végéig, a nevezéseket közösen küldjük majd tovább az iskolából.

 

Kikelet Félmaraton 2013.

Mintegy 400 sportoló indult 2013. április 13-án szombaton a bajai utcai futóverseny fő számában, a 21 kilométeres Kikelet Félmaratonon. A  Mogyi SE által rendezett verseny különböző távjain több mint 600-an álltak startvonalra. Iskolánkból Huzsvay Edit tanárnő, Diáksport Egyesületünk tagja,  a FuTeam SE Baja versenyzőjeként teljesítette a távot. A női 1993-1974 között születettek kategóriájában 1:59:57-es idővel az előkelő 30.helyet szerezte meg. Tanárnőnk alig több, mint egy éve fut rendszeresen. A futást az egészsége megőrzéséért, a napi stressz levezetésére, oldására választotta. Decemberben határozta el, hogy elindul a 21 km-es távon, azóta  a csapat tagjaival közösen készülnek. A következő megmérettetés a Városkerülő futás lesz, ahol a táv 21+10 km.

A szervezők várják a futást kedvelő érdeklődők jelentkezését a versenyekre, de bárki csatlakozhat a sportegyesülethez, aki szívesen és rendszeresen fut.

Fuss Te is egészségedért!