Kerékpártúra a Gemencben

2014. május 2-án gyönyörű napsütéses időben indultunk útnak kerékpárokkal Pörböly felé, hogy a Gemenci ártér töltésén egy nagy kört leírva a Sió-torkolat, Árvízkapu – Szt. László-híd – Érsekcsanád Rév útvonalon érkezzünk vissza Bajára.
A tempót Huzsvay tanárnő diktálta, míg a csapat hátvédje Járai tanár úr volt, aki felügyelte, nehogy lemaradjon valaki és segítséget nyújtott műszaki problémák esetén. A szekszárdi hídnál Szabó Sámuel kerékpárja pedáljának eltörésekor kellett a szerszámokhoz nyúlnia, majd egy leesett lánc adott neki munkát. Sámuel pedálja javíthatatlan volt, így ezúton is megköszönjük Déri Martin és Baán Kristóf lovagias segítségét, akik 10 km-en keresztül tolták Sámuelt, hogy pedál nélkül is célba érhessen.
Hosszabb pihenőt Keselyűsnél a tó partján engedélyeztünk magunknak, ahol Lakner tanárnő csokis müzli szelettel, Huzsvay tanárnő nápolyival  gondoskodott a csapat energiaellátásáról.
A szekszárdi hídon átérve összetalálkoztunk dr. Halné Magdi és Sári Éva tanárnőkkel, akik a 9. A osztály jövő heti Fadd-Domboriba tervezett szintén kerékpáros osztálykirándulás útvonalát járták be.
Ósükösd táján egy tíz perces zápor kapott el bennünket, mire azonban átáztunk volna, már újra kisütött a nap. Az érsekcsanádi gátőrháznál tervezett második pihenőnket a mögöttünk tornyosuló fekete felhők miatt kihagytuk, és igyekeztünk, hogy vihar előtt hazaérjünk. Az utolsó 10 km-en szembe szél fújt, amit a fáradt lábaink nehezen viseltek.
Kicsit megtörten, de jó hangulatban érkeztünk haza.

Köszönjük Gugán Antal tanár úrnak, hogy a Pörbölyig tartó szakaszon személyautóval biztosította az utunkat. Minden résztvevőnek jó pihenést, izomláz mentes hétvégét kívánunk!

Szervező Lakner Mónika tanárnő volt, kísérők voltak Gugánné Tiszttartó Ágnes, Huzsvay Edit, Illés-Németh Lajosné tanárnők és Járai József tanár úr.

[nggallery id=190]

[nggallery id=191]

A program plakátját itt tekintheti meg: