Gyalogtúra Vodicára – Íjászat

2014. október 18.-án délutánra terveztük az október havi túránkat. Az időjárás kegyes volt hozzánk; az egész heti kiadós – és időnként viharos- esők után szombatra kiderült az ég, és szinte nyári időben indulhattunk útnak. Több, mint 50 diákunk és 6 tanárunk vállalta a 2×10 km-es gyalogtúrát keresztül a városon és a Ferenc-csatorna partján Vodicáig, majd pedig vissza.

Huzsvay Edit tanárnő által diktált erőltetett tempóban másfél óra alatt tettük meg oda felé az utat. Út közben találkoztunk Dr. Hal Viktorné tanárnő férjével, aki bemutatta nekünk a 4 hónapos “kis” kutyájukat. A kutyakölyök simogatása nagy sikert aratott diákjaink körében.

Megfáradva érkeztünk meg Vodicára, ahol a templomkertben táboroztunk le. Igen megörültünk, amikor Daka Mónika tanárnő megérkezett a DÖK napról megmaradt sok-sok pogácsával és süteménnyel, így egy kiadós uzsonna után kezdtünk el íjászkodni.

Huzsvay Edit tanárnő, Flescher Fanni 11. A és Ott Martin 9. A osztályos tanulók szakszerű irányításával ismerkedtünk meg az íjászattal. Többen most találkoztak íjjal először. Az egyszerűnek tűnő mozdulatok, próbára tették diákjaink ügyességét, de többünknek sikerült a céltábla értékesebb köreibe találni.

A szép időben sokat beszélgettünk, élveztük az őszi ártéri erdő szépségét és próbáltuk Varga József tanár urat megtaníani a Rubik-kocka kirakására….

Kísérők voltak:  Daka Mónika tanárnő, Gugánné Tiszttartó Ágnes tanárnő, Dr.Hal Viktorné tanárnő, Huzsvay Edit tanárnő, Reiter Judit tanárnő, Szécsi Andrea tanárnő és Varga József tanár úr.
 

[nggallery id=229]

[nggallery id=230]

[nggallery id=231]

[nggallery id=232]