Mikulás túra Budapestre

2014. december 6-ára szerveztünk 15 km-es gyalogos városnéző túrát Budapestre. A Mikulás Gugán tanárnő személyében érkezett az indulásra várakozókhoz. Szaloncukrot osztott, majd útnak indította a 73 diákunkból és 10 kísérőből álló két busznyi kirándulót.

Budapesten még a buszból megtekintettük az ELTE, a BME és a Corvinus egyetemek épületeit. Többen -mint leendő iskolájukra- sóvárogva tekintettek a patinás épületekre.  A Szabadság-híd pesti hídfőjénél szálltunk le a buszokról, átsétáltunk a hídon, megnéztük a Gellért-hegy lábánál a Sziklatemplomot, majd a hegyet megmászva a Szabadság-szobornál fényképezkedtünk, gyönyörködtünk a budapesti panorámában. A Citadella felé vettük az irányt, majd Szent Gellért püspök szobra felé ereszkedtünk le a hegyről.

A Budai Várnegyedbe a gyönyörűen felújított Várbazár felől érkeztünk, majd a Sándor-palotánál megnéztünk egy őrségváltást. A Mátyás templom előtti téren egy sólymász mutatványánál álltunk meg, majd a Halászbástyán sétáltunk végig és készültek a fotók és szelfik háttérben a Parlament épületével.

Utunkat a Mamut Bevásárló- és Szórakoztató Központban egyórás pihenővel szakítottuk meg, ami a megfáradt és addigra már átázott társaságnak igen jól esett. A megbeszélt találkozó után a Margit körút felől érkeztünk a Margitszigetbe. A hídról vízibuszt fotóztunk.

Mire átértünk Pestre sötétedni kezdett, és felkapcsolták Budapest lámpáit. Az advent fényeibe öltözött város ámulatba ejtette diákjainkat. Megnéztük az Országház épületét, fotózkodtunk a Duna-parton ülő József Attila szobránál, átsétáltunk a Szabadság téren,  megálltunk a Szent István téren a Bazilika előtt, majd a Vörösmarty tér karácsonyi forgatagában időztünk.

A programot összeállította és vezette dr.Hal Viktorné tanárnő. Kísérők voltak: Gugánné T. Ágnes, Huzsvay Edit, Reiter Judit, Szécsi Andrea, Sztanity Diána és Varga József. A kiránduláson részt vett továbbá Ónodi Réka és Szabó Zoltán.

[nggallery id=245]

[nggallery id=246]

[nggallery id=247]

[nggallery id=248]

[nggallery id=249]