Angolosok programjai

Valentine’s Day

Február 14-e Valentin-nap, amikor szerte a világon arra gondolunk, aki a legkedvesebb szívünknek. A szerelmesek meglepik kedvesüket apró ajándékkal, s reménykedve várják, kapnak-e viszont ők is valamit.

Az angol nyelvi munkaközösség Valentin-nap alkalmából egy mozgalmas délutánt szervezett a diákok számára. Célunk az volt, hogy tanórán kívül, kellemesen és aktívan eltöltött együttlét kapcsán közelebb hozzuk diákjainkhoz az angolszász kultúrkört.

A program sok lehetőséget kínált a jelelevőknek: hajtogattak virágokat, készítettek Valentin-napi üdvözlő kártyákat, rejtvényt fejtettek, társasjátékban vettek részt. Iskola utáni frissítésül négy féle tea közül válogathattak, s finom házi készítésű süteményt fogyasztottak. Rendkívül nagy sikere volt a gyümölcsös csokifondünek és a helyben sütött, diákok által formázott linzernek. Az igazi ínyencek a linzert és a süteményt is megkóstolták csokiba mártva. A hangulat emelésében nagy szerepe volt a karaokéban részt vevő diákoknak.

Az együtt töltött délután maradandó élményt jelentett a diákok és a tanárok számára is.


Halloween Party

2015. október 21-én délután 15 órától az angol nyelvi munkaközösség Halloween partit szervezett az iskola diákjainak. Célunk az volt, hogy a tanulók megismerkedjenek Halloween szokásaival, szókincsével; s aktívan vegyenek részt az ünnephez kapcsolódó tevékenységekben.

Az eseményre az ünnep jellegéből adódóan mécsesek fénye mellett került sor.  A hangulatot fokozta az odaillő zenei aláfestés, a kivetített képek és a dekoráció.

A diákok részt vehettek keresztrejtvényfejtésben, társasjátékban, papír denevér és „ múmia” üvegmécses készítésében. Nagyon nagy sikere volt a töklámpás faragásának, mindenki más-más mintát ügyeskedett ki a Halloween tökből. A foglalkozás végén gyönyörű látványt nyújtott a sok világító alkotás egymás mellett.

Egyéb élvezetnek is részesei lehettek a diákok. Készítettek és fogyasztottak amerikai hagyomány szerint mécses felett felmelegített marshmallows-t  (mályvacukrot), fogyasztottak sütőtököt ,  csokoládét, és mindezt leöblítették finom teával .

Szigethyné Keller Katalin
munkaközösség-vezető

A rendezvény megszervezésében és lebonyolításában részt vettek az iskola angol szakos tanárai: Borsódiné Jaksa Éva, Gombárné Szemelácz Mária, Horváthné Balykó Gyöngyvér, Lakner Mónika, Kiss Klára, Szigethyné Keller Katalin, Szőcs Krisztina.