Mikulás-túra Budapesten

2015. december 5-re szerveztük Budapestre a Mikulás túrát. A nagy érdeklődésre való tekintettel két buszt foglaltunk, és kilencvenkilencen indultunk útnak reggel fél 7-kor az iskola elől. Csendes, szürke inkább novemberre jellemző időben érkeztünk a Hősök terére. A Városligetben a Vajdahunyad várában, a Széchenyi fürdő, a Fővárosi Nagycirkusz, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Gundel étterem előtt sétálva az Andrássy út felé vettük az irányt. Délben a West End City Centerben megpihentünk, néhányan ebédeltek, vásároltak, nézegették a karácsonyi vásárok árukínálatát.

Utunkat a belvárosban folytattuk. Megnéztük a Parlament épületét, a Duna-parton ülő József Attila szobrot, a rakparton a cipőket, mint holokauszt emlékhelyet. Elsétáltunk a Magyar Tudományos Akadémia és a Gresham palota épülete előtt, majd a Szent István Bazilikánál a kézműves kirakodóvásár portékáiban gyönyörködtünk. A Bazilika körkilátójába 317 lépcsőt leküzdve jutottunk fel, ahonnan ráláttunk a pesti belváros épületegyütteseire. Innen a Vörösmarty térre sétáltunk át, ahol a Váci utca és az adventi vásár forgatagába kerültünk.

Mire ránk sötétedett, indultunk át a Lánchídon a Budai Várba. Elsétáltunk a Sándor palota, majd a Mátyástemplom előtt és a Halászbástyáról gyönyörködtünk az ünnepi díszbe öltözött, kivilágított pesti panorámában. Túránk utolsó állomása a Várkert bazár volt. A Lánchídon át jutottunk vissza  buszainkhoz , ahol a DSE Mikulása apró ajándékkal várta a megfáradt túrázókat.

Érdekességeket a túra útvonaláról itt olvashat: 

Szervező Dr. Hal Viktorné és Gugánné T. Ágnes tanárnők voltak. A diákokat kísérték:  Facskó Alette, Farkas Valéria, Halász Ivett, Hegedűs Erzsébet, Reiter Judit, Tartsányi Gabriella, Varga József kollégáink. Köszönjük Szabó Zoltán tanár úrnak, volt DSE elnökünknek, hogy velünk tartott.