Egészségnap

A Türr István Szakközépiskoláért Alapítvány 2015 júniusában sikeresen pályázott a Generali a Biztonságért Alapítvány által kiírt: Betegségmegelőzés, egészséges életmódra nevelő programok támogatása című pályázatára. A támogatott program megvalósításaként 2015. december 12-én egészségnapot tartottunk az iskolában. A diákok a különböző programok széles tárházából választhattak kedvükre valót.

A sport kedvelői számára csocsó, pingpong és röplabda állt rendelkezésre. A fizikai megerőltetés mellett az agysejteket is megmozgathatták tanulóink: sakkversenyen adhattak számot logikai és stratégiai képességeikről. Az aktív programok közt szerepelt még a jóga, illetve a gerinctorna is.
A sportversenyek eredményei itt olvashatóak: , a sakkverseny beszámolóját itt találja:

A passzívabbak számára is tartogatott meglepetéseket a nap. A ráckeresztúri drogrehabilitációs otthon lakói látogattak el hozzánk, hogy beszámoljanak nehéz életükről, sorsukról, s az eléjük kerülő nehézségek leküzdéséről. Tanulságos előadásuk elérte a célját: megrendültek a gyerekek az előadók történetei hallatán, s talán így kézzelfoghatóbbá vált számukra, hogy a veszély mindenhol ott leselkedik, és nagy erő, biztos háttér kell ahhoz, hogy mi, bizonytalan emberek nemet mondjunk a kísértésnek.

Az előadások sora azonban nem ért véget ezzel a nem mindennapi „beszélgetéssel”. Diákjaink hallhattak a nap folyamán a fogamzásgátlásról, az egészséges táplálkozásról és a napjainkban is jelenlévő táplálkozási zavarokról.

A megfáradt diákok betérhettek a süti-, illetve a teaszobába, mely időközben kézműves műhellyé is alakult. Karácsonyi díszek, ajándékok kerültek ki a résztvevő diákok kezei közül.

Mindeközben a délelőtt folyamán az osztályok képviselői 4 fős csapatokban mérték össze tudásukat és ügyességüket az egészségnevelési vetélkedőn, melyen változatosabbnál változatosabb feladatok várták őket.

A segíteni vágyók számára lehetőség nyílt véradásra is. Ez alkalommal több, mint 50 fő jelent meg a véradósoknál. A résztvevők számára büfét üzemeltettünk, ahol a vöröskeresztesek jóvoltából reformszendvicseket is kóstolhattak mind a véradók, mind pedig az éppen arra járók.

A segítségnyújtás és szociális érzékenység jegyében szintén erre a napra szerveztük a Bajai Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által kezdeményezett “cipősdoboz akció” zárást. Diákjaink és kollégáink 38 doboznyi ajándékot és egy fél zsáknyi ruhaneműt juttattak el a szervezőkhöz, hogy környékünkön se legyen olyan gyermek, aki ajándék nélkül tölti az ünnepeket.

A programot színesítette kutyabemutató is, melyen iskolánk néhány tagja is szerepeltette házi kedvencét.

Egész napos programként szerepelt a palettán az önismereti szoba, könyvklub, egészségi állapotfelmérés, az iskolánk profiljához illő „az egészségmegőrzés ügyviteli munkavégzés közben”, illetve filmklub is, ahol tanulsággal bíró filmek kerültek vetítésre.

A program gazdája Bálon Tünde ifjúságvédőnő volt, szervezőként segítséget nyújtott Reiter Judit DÖK-összekötő tanárnő. A programok lebonyolításában közreműködtek kollégáink.

[nggallery id=369]

[nggallery id=370]

[nggallery id=371]

[nggallery id=372]

[nggallery id=373]

[nggallery id=374]