Parlamenti különóra

2011. április hónapjában beneveztünk az Országgyűlés Hivatala által szervezett, a végzős középiskolás diákoknak szóló “Parlamenti különórára”. A Különóra honlapján egész évben nyomon követtük az eseményeket és alig vártuk, hogy sorra kerüljünk. A kitűző időpont 2012. április 16-a volt. Nagyon korán kellett kelni, de megérte a fáradságot. Egy egész napot tölthettünk az Országházban.

10:00-kor érkeztünk az Országház elé. A beléptetést a Köztársasági Őrezred munkatársa végezte. Az osztály minden tagjának átkellett haladnia a detektoros fémvizsgáló kapun. Ezután következett az Országházi séta. Gyönyörű volt!

Ez alkalommal összesen négy iskola vett részt a programon: Veress Ferenc Szakképző Iskola(Hajdúböszörmény), Türr István Gazdasági Szakközépiskola(Baja), Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola(Hévíz), Avasi Gimnázium(Miskolc).

10:40-11:20   “Országgyűlési ismeretek” óra keretében képet kaphattunk az Országgyűlés munkájáról, és megismerkedhettünk az országgyűlési képviselők mindennapjaival Spaller Endre–képviselő( KDNP; a Fogyasztóvédelmi bizottság, az Innovációs és fejlesztési eseti bizottság, valamint a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja) által.

Ezt követően meglátogattuk a plenáris ülést, rövid séta keretében megtekintettük az Országház néhány nevezetességét, és felkerestük az Országgyűlési Könyvtárat. Nagyon hasznos különóra volt.

Kísérő tanárok: Huzsvay Edit osztályfőnök és Busa Mariann tanárnő