“Mint hal a vízben…” uszodai program

2016. március 24-én csütörtökön, a tavaszi szünet első napján a délelőttöt a Bajai Sportuszodában töltötte 50 diákunk és 5 kollégánk.  Reggel 8 órakor gyülekeztünk az iskola előtt, ahonnan hűvös, de napsütéses időben gyalogosan mentünk le az uszodához. Itt Gugánné T. Ágnes tanárnő tartott rövid tájékoztatót a programról és az uszoda házirendjéről.

Átöltözés után a tornateremben Pető-Ónodi Réka tanárnő vezetésével egy fél órában bemelegítettünk, majd felmentünk a medence térbe, ahol Drobina Otília tanárnő volt a házigazdánk.  Játékos vízi feladatokkal “kínálta meg” a vízbe szállni még vonakodó türrösöket.
10 órakor érkeztek meg a Bajai Tűzoltóság munkatársai, akiket vízi mentő bemutatóra hívtunk. Először a medence partján beszéltek a nyíltvizi fürdőzés szabályairól és a vízben bajba kerülők mentésének legfontosabb tudnivalóiról. Bemutatták a vízben alkalmazható legfontosabb fogásokat, amellyel segítséget nyújthatunk a bajba került társunknak anélkül, hogy ezzel saját testi épségünket veszélyeztetnénk. Többször hangsúlyozták azonban, hogy a tragédiák megelőzése érdekében fontos a fegyelmezett fürdőzés, és baj esetén is csak gyakorlott vízi mentő végezzen mentést. Megmutattak számunka néhány mentési gyakorlatot a medencében is, majd többen megpróbáltuk a tanult fogásokkal a társunkat “kimenteni” a vízből. Fontos tapasztalatunk lett, hogy a vízben való segítségnyújtás nem játék!
A bemutató  után fakultatív programként a tornateremben fittlabdás edzésen vehettünk részt, a nagymedencében úszhattunk, a babaúszás után  szabaddá vált melegebb vizű kismedencében játszhattunk, ill.  Dr.Hal Viktorné tanárnő felügyelete alatt a wellness részlegben kikapcsolódhattunk az élménymedencében, kipróbálhattuk a szaunákat, a gőz- illetve a jégkabint.

A programokat szervezték, lebonyolították és kísérőink voltak:  Drobina Otília, Gugánné T. Ágnes, Dr.Hal Viktorné, Havasi Rita és Pető-Ónodi Réka tanárnők.

[nggallery id=407]

[nggallery id=408]

[nggallery id=409]

[nggallery id=410]

[nggallery id=411]