Határtalanul – Erdély (2016.)

2016 március 31-én a Határtalanul pályázat támogatásával Budapesten jártunk. A vonatút meglepően rövid volt, elég hamar felértünk a Keleti pályaudvarra, persze jó társaságban gyorsan múlik az idő. Két múzeumot látogattunk meg a Budai Várban: a Hadtörténeti Intézet és Múzeumot és a Magyarság Házát. Mind a kettő rendkívül érdekes volt.

A Hadtörténeti múzeumban rengeteg ágyú, érdekesebbnél érdekesebb fegyverek és eredeti ruházatok voltak kiállítva. Itt szabad járást kaptunk, így kedvünkre nézelődhettünk és állhattunk meg a számunkra legérdekesebb tárlók, kiállított tárgyak előtt. Diákjaink kreativitását mutatja, hogy készültek vicces fotók, mémek is egy-egy szobor, kiállított tárgy felhasználásával.

A Magyarság Házában a “Mi, magyarok” című interaktív kiállítás által ismerkedhettünk meg a magyar nyelv és kultúra jellegzetességeivel, a gasztronómiával, földrajzunkkal, történelmünk egy-egy kis szeletével, a magyar feltalálóinkkal és eszközeikkel, valamint a magyar sporttal.

A hazaindulásig fennmaradó időt az Aréna Pláza -Bevásárló és Szabadidő Központban-töltöttük el, ahol mindenki kedvére kikapcsolódhatott.

Kísérőink voltak: Farkas Valéria, Posgay Erzsébet és Tóth Gabriella tanárnők.