Gólyanap

2016. augusztus 30-ára hirdettük meg a Gólyanapot azzal a céllal, hogy megkönnyítsük a leendő kilencedikesek beilleszkedését iskolánkba. Ez a nap az ismerkedésé, a kötetlen, jó hangulatú programoké volt.

Az osztályfőnökök kilenc órára várták a diákokat. Az első órában bemutatkozós játékokat játszottunk, és próbáltuk minél könnyebben memorizálni egymás nevét.
A második órában bejártuk az iskola épületét, megismerkedtünk a titkárságon, a gazdasági hivatalban dolgozó kollégákkal, és tájékoztatást kaptunk arról, hogy mit hol kell intézni. A portán az épület házirendjével, a kerékpárok és motorok tárolásával kapcsolatos tudnivalókat hallgattuk meg, továbbá felhívták a figyelmünket a tantermek rendjének, tisztaságának megőrzésére, a fűtés és világítás pocsékolásának elkerülésére.
A délelőtti programot az iskola kapujában évfolyam és osztályfotózás zárta.

Az Ifjúsági Szálló területén közösen ebédeltünk, majd indultak a délutáni programok. Osztályonként két-két sárkányhajóval megkerültük a Petőfi-szigetet, 10 fős csoportokban a Sighter mobil alkalmazás segítségével Baja belvárosában városismereti túrára mentünk, majd a legbátrabbak a drótkötélpályán csúsztak át a szigetbe, és vissza.

Délután négy óra után fáradtan búcsúztunk el egymástól, de a tanévnyitó napján már ismerősként üdvözölhetjük egymást a Türr-ben.

A program szervezői a kilencedikes osztályfőnökök voltak: Gugánné T. Ágnes, Havasi Rita és Tartsányi Gabriella.