Éjszakai túra a Magyar népmese napján

2016. szeptember 30-ára hirdettük meg túránkat Érsekcsanádra a Szabadidőparkba. A Kanális-töltésen gyalogosan ötvenhárman, kerékpárral a Duna-töltésen huszonnyolcan indultunk neki a távnak, és Csanádon csatlakozott két kollégánk négy kisgyerekével csapatunkhoz.

A kerékpárosok érkeztek először Csanádra, akik fát gyűjtöttek a tábortűzhöz. A gyalogosok megérkezése után “laktuk be” igazán a parkot; a baráti társaságok elfoglalták a fedett kiülőket, a játszóteret, a pihehőparkot, vagy csak csapatokba verődve beszélgettek. Igazi tábortüzet csak Gottlieb Gábor tanár úr és Drobina Otília tanárnő segítségével sikerült raknunk, az első próbálkozásunkkor gyújtott tüzünket a mérete alapján nem lehetett tábortűznek nevezni…

Mire lement a nap és ránk sötétedett igazi tábortűz lángja lobogott a türrösöknek, melyet körülállva Szabó Erik 11.E osztályos tanuló ill. Sponga Tünde tanárnő tolmácsolásában meséket hallgattunk. Közben néhányan szalonnát, virslit sütögettek maguknak, a tűztől távolabb pedig Dr.Hal Viktorné tanárnő a csillagos eget kémlelte az érdeklődőkkel.

Nagy sikert arattak a lángra lobbanó fáklyák, kézről-kézre jártak a kisebb gyerekek és a diákok között. 8 órakor a gyalogosoknak muszáj volt hazaindulniuk, hogy a vidékiek még elérjék a Bajáról induló buszaikat. Az újhold miatt koromsötét töltésen a fáklyák fényében tettük  meg a két órás utat. A kerékpárosokra maradt a tábortűz maradványainak eloltása, majd ők is hazaindultak.

A túrát szervezte Dr. Hal Viktorné és Gugánné T Ágnes tanárnő. A csoportot kísérte Lakner Mónika és Drobina Otília tanárnő.

[nggallery id=451]

[nggallery id=454]

[nggallery id=452]

[nggallery id=453]

[nggallery id=455]