Téli túra a Bakonyban

2017. január 30. hétfőre szervezte a DSE a januári programját. Igazi téli időre készültünk, mert a programban a bátraknak Eplényben síelést, a kevéssé sportosaknak pedig Bakonybélben túrát kínáltunk. Sajnos a januári influenza csúcshetében került sor a túránkra, így az előzetesen jelentkező 50 diák közül betegség miatt nyolcan nem tudtak velünk tartani.

Külön busszal utaztunk, és nagy örömünkre a Dunántúlon szépen fehéredett a táj, és a Bakonyban már vastag hótakaró fogadott bennünket.  A száraz hideg kiváló sport- és kiránduló időnek bizonyult, bár a déli órákban vágytunk némi napsütésre.

Eplényben kiszálltak a síelők, snowboardozók. A rutinosak a balesetvédelmi oktatást követően önállóan siklottak a pályákon, a kezdők Tumó György síoktató útmutatásai alapján tanultak síelni, és délre már mindenki önállóan síelhetett.

A túrázók Eplényből folytatták útjukat Bakonybélbe. Az Odvaskői pihenőtől a Gyilkos-tóhoz sétáltunk el, majd vissza Bakonybélbe. Bár vittünk magunkkal síbotokat a havon való biztonságosabb közlekedés céljából, a diákok nem akartak bottal menni, így ők igen-igen csúszkáltak a néhol tükörjéggé fagyott erdei utakon, ösvényeken. A faluba visszaérkezve megebédeltünk a Bakony Hotelben, majd elsétáltunk a Szent Mauricius Monostorhoz.

A diákokat kísérték: Agyagási Anett, Gugánné T. Ágnes, Dr. Hal Viktorné és Huzsvay Edit tanárnők. Köszönjük a szakszerű síoktatást és a program szervezésében, lebonyolításában nyújtott segítségét Tumó György testnevelőnek.

[nggallery id=483]