Gólyanap

2017. augusztus 30-án került megrendezésre az idei gólyanap. A diákok reggel, már 8 óra után elkezdtek szállingózni az iskola területére. A gólyatábor 9-kor vette kezdetét.

A megszeppent tanulókat betereltük az osztályokba, ahol néhány szóban mindenki bemutatkozott, a keresztneveket pedig felírtuk egy-egy kitűzőre, amit egész nap hűen viseltek is.

A rövid bemutatkozás után, az iskola és az iskolában dolgozó személyek bemutatására került sor. Mindegyik osztály 1-1 emeleten illetve a földszinten kezdte a felfedező „túrát”. Többek közt bemutatásra került a porta helyisége, tornaterem, könyvtár, természettudományi labor, gazdasági hivatal, és a 3. emeleten levő iskola vezetősége is.

Ezután mindenki újra bevonult a saját osztályába, és a frissen megszerzett információk kerültek ellenőrzésre egy játékos totó formájában, ahol különböző kérdésekre kellett válaszolniuk az iskolával kapcsolatban. Itt már nem „babra ment a játék”, ugyanis a gólyák csapatai versenyeztek egymással ahol a totó kitöltése volt az első komolyabb feladat.

Délben megebédeltünk. Mindenki nagy örömére pizzát kaptunk, melyet gyorsan el is fogyasztottunk.

Ezután mind a négy osztály diákjai kivonultak az udvarra, ahol eligazítást kaptak a következő feladatokról. Minden osztály két csoportra lett osztva, akik egy térkép segítségével elsétálhattak Baja nevezetességeihez, ahol az osztályfőnökök és segítő tanáraik (akiknek ezúton is köszönjük munkájukat) várták őket különböző ügyességi játékokkal és fejtörőkkel. Mindegyik osztály csoportja más állomáshoz ment, és körforgás módjára haladtak tovább. A játékokat élvezték a diákok, egy-egy állomásnál egész frappáns megoldásokkal álltak elő.

A pénteki nap végén az egész kilencedik évfolyam egy közös fagyizáson vett részt, feltéve ezzel a gólyanapi koronát. A nap végére fáradtan ugyan, de jó kedvel tért mindenki haza, készülve a pénteki évnyitóra.

A tanévnyitón derült ki, hogy a 9. évfolyam gólyatáborán ki lett a győztes csapat. Az idei évben a 9. D osztály volt a nyerő (a többi osztály pár pont különbséggel követte), így jutalmuk egy finom torta volt.

A gólyanap szervezői voltak a leendő 9. évfolyam osztályfőnökei: Búr Arnold (9.A), Foki Zoltán (9.B), Feketéné Nagy Ibolya (9.C) és Farkas Valéria (9.D).