Itt jártunk…

Az oldalon az alábbi programokról, osztálykirándulásokról olvashatsz:

11.C – OperaKaland Budapesten

2017.október 13.-án pénteken Budapestre utaztunk, hogy az OperaKaland őszi programsorozatában meghirdetett Mozart: Figaro 2.0 előadását tekintse meg.

Reggel 5:45-kor gyülekeztünk a vasútállomáson, majd amikor mindenki megérkezett, színházba illő öltözetben, felültünk a vonatra. Három óra utazás után Kelenföldön szállt le a csapat, hogy egy kis városnéző túrára induljon az opera előtt. Kipróbáltuk a budapesti metrózást, majd végig gyalogoltunk az Andrási úton. Gyönyörű napsütésben sétálgattunk, megnéztük a Magyar Állami Opera épületét, elmentünk a Terror Háza előtt és fel sem tűnk mennyit gyalogoltunk mire a Hősök terére érkeztünk. Rövid nézelődés és egy két fotó készítése után sietve indultunk az Erkel Színházba. A színházba érve sietve elfoglaltuk helyeinket és már kezdődött is az előadás.

A darab valójában a Figaro házassága volt modern átiratban, a kamaszok számára is humoros szövegezéssel, mely 4 felvonásból állt egy szünettel. Az opera műfaja és a darab vegyes érzelmeket váltott ki a csapatból.

Az előadás végezetével ellátogattunk a Rendőr Múzeumba majd rövid szabad program után 17:05-kor indultunk haza.

Egy tartalmas szép napot töltöttünk együtt.

A programot szervezte Drobina Otília osztályfőnök, a csoportot kísérte még Havasi Rita tanárnő.

12.E – Terror Háza

2013 szeptemberében kezdtük a pályafutásunkat itt, a Türrben, és a kezdetektől (egy év kivételével) minden évben kirándulást tettünk a fővárosba. Eleinte az Operakaland programjain vettünk részt, idén pedig (október 13-án) többévnyi kérlelés után a Terror Házát is célba vettük.

Szokásosan az 5:57-es vonattal indultunk útnak (osztályunkat meghazudtoló csendben) és 9 órára értünk a Kelenföldi pályaudvarra. Rövid szabad program után felbontottuk hagyományainkat, és metró helyett villamossal mentünk a Budai Várig, ahol elkészült az első osztálykép is, majd megcsodáltuk a kilátást a Dunára, illetve a Parlamentre. A vár tetején újabb fotó készült, valamint volt szerencsénk egy őrségváltást is végignézni.

Busszal tettük meg az utat az Andrássy útig, ahol egy fél órára ismét függetlenedhettünk.

A Terror Házában mindenki headsetet kapott, amire úgy gondolom, szükség is volt; az idegenvezető mellett minden teremben kisfilmek, riportok mentek, ami olykor elég zavaró volt. A kettős megszállástól kezdve az AVH/AVO-s szörnyűségeken át, egészen az ’56-os forradalom utáni kivándorlásokig szem- és fültanúi lehettünk minden elkövetett borzalomnak.

Innen már a Keleti pályaudvarhoz mentünk, a majd’ két órás kötetlen programunkat az Aréna Plázában töltöttük el. A hazafelé vezető úton már érezhetően aktívabb volt az osztály, a velünk egy vagonban utazók bánatára…

(Kísérőtanárunk Feketéné Nagy Ibolya tanárnő volt.)

Köszönjük a program szervezését osztályfőnökünknek, Gombárné Szemelácz Mária tanárnőnek!