Uszoda program

2018. március 28.-ára, a tavaszi szünet első napjának délelőttjére – immár ötödik éve mindig ugyanerre a napra- hirdettük meg a Bajai Sportuszodába a DSE programunkat. 9 órakor találkoztunk az iskola előtt, és a szemerkélő esőben sétált a 29 fős diákcsapatunk le a Petőfi-szigetbe.

A belépőjegyek megvásárlása után átöltöztünk, majd az uszoda tornatermében egy kb. 10 perces bemelegítést követően TRX erősítő edzést vezetett Drobina Otília tanárnő. Legtöbbünk most ismerkedett  ezzel a sporteszközzel, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a saját testsúlyunkkal végezzünk testépítő gyakorlatokat. Az egy órás edzés végére “elfogyott a tornaterem levegője”, majd kimelegedve érkeztünk az uszodatérbe a vizes programra.

Két pályát foglaltunk el a mi, türrösök. A belső pályán néhány diákunk úszott: a Mogyisok edzését megirigyelve kaptak kedvet, hogy  időre teljesítsék a 25 m-es távot. A külső pályán azonban a kevésbé jól úszó diákjaink -sajnos mi voltunk többségben- “fürdőzgettünk”.

Levezetésként a wellness részlegben relaxáltunk. Váltott csoportokban szaunáztunk, illetve a pezsgőfürdőben, gőzkabinban, jégkunyhóban pihentünk. “Türrös szauna szeánsz” keretében a 95 fokra felfűtött kabinban beszélgettünk a szaunázás kedvező élettani hatásairól, mely betegségek esetén ellenjavalt a használata, a szaunázás “illemtanáról”, és dr.Hal Viktorné tanárnő jóvoltából az infra- ill. finn szauna kályháinak hatásfokáról is (amit a fizika órákon már korábban ki is számoltunk). A sós bőrradírozást, mézes ill jeges pakolásokat nagyon élveztük, felforrósodott bőrünkkel a hideg vizes tusolást már kevésbé. Bár voltak köztünk olyanok is, akiknek még a jégkunyhó hidege is kellemesnek tűnt.

Köszönjük szervezőinknek, kísérőinknek (Drobina Otília, Gugánné T. Ágnes, dr. Hal Viktorné és Havasi Rita tanárnőknek) ezt a kellemes délelőttöt!