Akikre büszkék vagyunk…

„Év Diákja – Baja”
Vida Viktória Vivien 12. D osztályos tanulónk.

Viktória 2014 szeptemberében kezdte el az iskolát, szülői tanácsra választotta a Türrt, hiszen édesanyja is ebbe az iskolába járt. A diáklány szorgalmas, érdeklődő és céltudatos tanuló. Feladatait komoly precizitással és eltökéltséggel végezte a kezdetektől fogva. Tanulmányi átlaga évről-évre egyre jobb lett: elérte a jeles tanrendet. Sokoldalú diák, hiszen a humán tárgyak éppúgy érdeklik, mint a szakmai tantárgyak, ezt bizonyítják a jeles érdemjegyei is.
Az osztályközösségért sokat tett példamutató szorgalmával és kitartásával. A négy éve tartó munka gyümölcse beért, mert Vida Viktória a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésében 2018. április 9-10. között megrendezett Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye Ügyviteli ismeretek tantárgy (országos) döntőjén III. helyezést ért el.

 

“Az iskola legjobb tanulója”
Tóth Dávid 12. B osztályos tanulónk.

Dávidnak a négy év során minden félévi értesítőjében és az év végi bizonyítványban is csak jeles osztályzatok szerepeltek. Széles érdeklődési körét bizonyítja, hogy több műveltségi területen szervezett versenyen is szép sikereket ért el.  Az Implom József megyei helyesírási versenyen 2. helyezést szerzett, a PénzSztár pénzügyi műveltségi versenyen megyei és regionális döntőbe jutott csapat tagja volt.  A délmagyarországi gazdasági szakközépiskolák évenként megrendezett versenyén az „Ötök Találkozóján” gazdasági ismeretekből 1. helyezett csapat tagja. A Szakács Jenő megyei fizika versenyen is a döntőbe jutott több éven át. A városi katasztrófavédelmi versenyen 2. helyezett iskolai csapat tagja volt.  Dávid részt vett a területi futóversenyen is. Ezeken túl a rádiós műsorok szereplőjeként is számítottunk munkájára, valamint a Szakmák éjszakája rendezvényen is aktívan vett részt.

 

“A legeredményesebb versenyző”
Csóka Dóra 12. A osztályos tanulónk.

Dóra tanulmányi eredménye 3 éven át jeles volt, az idén már kitűnő bizonyítványt vihet haza, magatartása példamutató. A matematika versenyek állandó résztvevője volt, a Bács-Kiskun megyei matematika versenyen 4. helyezést ért el. A Zrínyi Ilona matematikaversenyen megyei 6. helyezést szerezte meg. A házi matematika versenyeket több alkalommal megnyerte. Szakács Jenő Megyei Fizika versenyen 5. helyezést ért el.
Dóri a reál tudományok mellett a rajzművészetben is jeleskedik. A Katedra Képregény pályázaton többször indult és az 1. helyezésig jutott. A sport és a mozgás szeretete is jellemző Dórira, amit az Ötök Találkozóján Röplabda sportágban szerzett 4. helyezés bizonyít.

 

 

“Jó tanuló, jó sportoló”
Béregi Dávid 12. A osztályos tanulónk.

Dávid a négy év során folyamatosan jó és egyre javuló tanulmányi teljesítményt nyújtott. Iskolai kötelezettségei mellett szabadidejét is hasznosan töltötte edzésekre járt. Szép sikereket ért el asztalitenisz sportágban. Az iskolai házibajnokságokon a négy év alatt nem tévesztett, minden alkalommal megnyerte. Évről évre több megyei és országos versenyen is összemérte tudását sporttársaival egyéni és páros számokban. Indult a Vörös János Nemzetközi emlékversenyen, ahol 3. helyezést ért el. A BKMI Ifjúsági versenyen többször a 2. helyezést érte el. A Tolnagro Nemzetközi kupán 3. helyezést szerezte meg. Weinhardt János emlékverseny is többször megmérette tudását, ahol ezüstérmet is akasztottak a nyakába. És amire a legbüszkébbek vagyunk, a Diákolimpiai versenyeken, ahol iskolánk színeiben indult, országos 7. helyezést ért el.

 

“Az iskola legjobb közösségi embere”
Ritzl Réka 12. B osztályos tanulónk.

Réka négy éven át az iskolai közösség számárára példaértékű és meghatározó kulturális és művészeti munkát végzett, amellyel az iskolai közösség érdekét és javát szolgálta. Magatartása és szorgalma példás. Jó tanulmányi eredményt ért el minden tanévben. Népdalénekes, néptáncos. A Danubia Alapfokú Művészeti Iskola énekes tanulója. Táncos fellépéseken minden évben szerepel a Halfőző Fesztiválon és a Jánoska-eresztésen. Énekesként a Bácska Bandával, a Viza Vonóval és a Csurgó zenekarral dolgozott együtt. A Barátok templomában az ifjúsági zenés szolgálatban rendszeresen részt vesz, önkéntesként segít táborok lebonyolításában. Fellépett A Magyar Kultúra Napján a kiscsávolyi templomkertben rendezett városi ünnepségen. Az iskolai műsorok szereplője, énekelt nemzeti ünnepek alkalmával rendezett ünnepélyeken, szalagavatón, nyugdíjas találkozón, pedagógusnapon, idősek otthonában. A városi karácsonyi vásárban a Csángó karácsony című műsor szereplője volt a Szentháromság téren, valamint a húsvéti vásár idején is fellépett. 2017 áprilisában táncolt a városi színházteremben a Körforgás – táncban, életben címmel összeállított gálán. 2015 májusában a városi Ki mit tud döntőjében, valamint a műsort népszerűsítő filmben is táncolt. Az országos csecsemőgondozási vetélkedőn 4. helyezett iskolai csapat tagja volt. Minden évben részt vesz a Rezét Kupa városismereti versenyen. A legutóbbi alkalommal csapatával megnyerte a középiskolás kategóriát. A házi matematika verseny a 4. helyezést érte el.

Alapítványi jutalomban részesültek:

 • Bak Ervin
 • Berta Laura
 • Biró Csenge
 • Ferenczi Fanni
 • Kalmár Gréta
 • Kollár Ágnes Zsófia
 • Kubatov Kíra Fanni
 • Kubatov Viktória
 • Kürtös Bence
 • Lajkó Rita
 • Ott Martin
 • Szabó Erik
 • Szurok László
 • Topálszki Nikolett