SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/015 | 6500 Baja, Bácska tér 1.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 15.


FZ

  AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

  A Bajai SZC Türr István Technikum kapta az év legjobb szakképző iskolájának járó elismerést a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti Városházán tartott évzáró ünnepi ülésén december 14-én.

  AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA LETTÜNK

  Minden iskola céllal jön létre. 1920-as évek elején Baja és környéke gazdasági fejlődése felvetette annak igényét, hogy a gazdasági élet szervezésére képes szakembereket a városban képezzék. A Baross-Szövetség Bajai Fiókja kitartó munkájának köszönhetően 1923-ban létrejött az iskolánk. Az elmúlt száz év igazolta az alapítók hitét és felismerését: Baja és környéke nem létezhet a gazdasági élet számára szükséges ismeretekkel rendelkező szakemberek nélkül. A világ az elmúlt száz évben sokat változott. Az iskolánknak is jónéhány kihívással kellett megküzdenie az évek folyamán, a képzési kínálat is új szakmákkal bővült. De az alapvető célunk ma is ugyanaz: az általános műveltség mellett korszerű, piacképes szakképzettséget adni a tanulóinknak.

  Elmondhatjuk, hogy ezt a célt 2023-ban sikeresen teljesítettük. Számos országos versenyeredménnyel büszkélkedhetünk az idei évben. Az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén pedagógiából az országos 3. helyet, informatikából a 6. és 21. helyet, irodai ügyviteli ismeretekből a 9. helyet, közgazdasági ismeretekből egy hatalmas mezőnyben a 29. helyet hozták el diákjaink. A Skills Junior webfejlesztő versenyén 7., az informatikai rendszerüzemeltetők versenyén 2. és 15. helyet szereztek meg végzős tanulóink az országos döntőben. A Dr. Kalotay Kálmán szövegszerkesztő versenyen 3. helyet ért el tanulónk. Az Országos Pedagógiai csapatversenyben a 4. hely mellett a különdíjat is elhozták a türrösök, a Neumann János Egyetem programozóversenyének döntőjében iskolánk csapata az 5. helyet érte el.

  A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének (évismétlők aránya, érettségi és szakmai vizsga eredmények stb.), az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével az Innovációs és Képzéstámogató Központ technikumi TOP 100-as listáján intézményünk a 37. helyet érte el.

  Az eredményekhez kellett az oktatók elkötelezett, kitartó  munkája, a diákok tehetsége és szorgalma. De szükség volt a fenntartó, a Bajai Szakképzési Centrum és partnereink támogatására, a tanulást támogató családi háttér biztosítására is.

  Az elért eredmények és a 2023. Legjobb szakképző iskolája díj is a közös munka eredménye, amit minden érintettnek köszönünk!

  (Fotók:  a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról

  https://www.bkmkik.hu/hu/rendezvenyek2/kamarai-rendezvenyek/6602-kitunteto-dijak-ataadasa-az-unnepi-kuldottgyulesen)

   

   

   

   

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  TECHNIKUMI ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI VIZSGÁK A TÜRRBEN – 12. C

  TECHNIKUMI ELŐREHOZOTT ÉRETTSÉGI VIZSGÁK A TÜRRBEN – 12. C

  Idén végzett a 12. évfolyamon az az első technikumi rendszerben tanuló évfolyam, amelynek a tagjai a 12. tanév végén magyar nyelv és irodalom, történelem és matematika tárgyból tesznek előrehozott érettségi vizsgát, ezt követően 13. évfolyam végén idegen nyelvből érettségiznek, és a szakmai vizsga eredménye adja majd az érettségi ötödik tárgyát.

  2024. jún. 19.


  FZ

  ISMÉT DOBOGÓS HELYEN ANGOL NYELVBŐL

  ISMÉT DOBOGÓS HELYEN ANGOL NYELVBŐL

  Krizsák Kornél (11.A), Kiss István Patrik (11.D) és Dávid Csaba (11.D) a „Spring in the English-Speaking Countries” elnevezésű országos levelező projektversenyen B2/Teens kategóriában, csapatban 2. helyezést értek el.

  2024. jún. 16.


  FZ

  Múzeum

  LÁTOGATÁS A BAJAI TÜRR ISTVÁN MÚZEUMBAN

  Iskolánk 11. és 12. évfolyamos logisztikai technikus tanulói múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Bajai Türr István Múzeumban.

  2024. jún. 14.


  FZ


  Partnereink

  SZC logo

  Bajai Szakképzési Centrum


  Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum

  6500 Baja, Bácska tér 1.

  Telefon: + 36 79 524 670

  E-mail: titkarsag@turr.hu

  OM azonosító: 203028/015


  2024Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum